Danmark fraråder rejser til Tjekkiet

Danmark fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet. Det oplyser Udenrigsministeriet torsdag.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet. (Arkivfoto)

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Tjekkiet skifter nu farve i den danske rejsevejledning fra gul til orange. Det betyder, at alle ikke nødvendige rejser til landet frarådes.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) har der i Tjekkiet de seneste to uger gennemsnitligt været 38 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere.

Udenrigsministeriets liste over anbefalinger til rejsemål bliver opdateret hver torsdag klokken 16.

Hvis et land har mere end 30 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere bliver alle ikke-nødvendige rejser til landet som udgangspunkt frarådet.

Ud over antal smittede kigger myndighederne på testniveauet i det enkelte land. Det tæller herunder, hvor stor en andel af de testede, der testes positive.

Derudover bliver der kigget på landenes restriktioner i forhold til indrejse - for eksempel om der er krav om karantæne, når man krydser grænsen.

Ud over at Danmark nu fraråder alle ikke nødvendige rejser til landet, vil der også blive indført en anbefaling om 14 dages karantæne for rejsende fra Tjekkiet.

Anbefalingen om 14 dages karantæne gælder ikke, hvis man allerede befandt sig i Tjekkiet da rejsevejledningen blev opdateret.

Udenrigsministeriet anbefaler dog stadig, at man bliver testet ved indrejse i Danmark.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, udtrykte tirsdag bekymring for situationen i Tjekkiet.

WHO er blandt andet bekymret over, at regeringen har foreslået kun at opspore tætte kontakter til smittede, hvis de har tydelige symptomer.

De tjekkiske sundhedsmyndigheder har beklaget sig over mangel på hænder til også at kunne opspore kontakter til smittede uden markante symptomer.

- Der er ingen alternativer til testning, opsporing og isolation til at overvinde covid-19 - hverken her eller andre steder, skrev WHO's tjekkiske afdeling på Facebook tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.