Danmark går efter otte medaljer i London

DIF og Team Danmark har opjusteret målsætningen til otte medaljer ved OL i London.

Danmark går efter otte medaljer i London

Medaljemålsætningen til OL i London opjusteres fra syv til otte medaljer, fortæller Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark.

På et pressemøde fortæller Team Danmark-direktør Michael Andersen, at foråret har været så godt, at man tror på endnu mere succes i den britiske hovedstad.

- Vi betaler gerne overvægt i flyet hjem. Får vi ni eller ti, er vi kun glade for det, men vi vil heller ikke lægge et for stort forventningspres på atleterne.

Lykkes det at hente otte medaljer, vil det være en tangering af høsten ved OL i Athen for otte år siden, men dog et stykke fra de 20 medaljer, det lykkedes at vinde i London i 1948.

I januar meldte Team Danmark ellers ud, at man kun forventede at vinde syv medaljer ved sommerens OL. Siden har de danske atleter imidlertid leveret præstationer, som giver håb om mere.

- Vi ved, at der skal mere end én medaljekandidat til en medalje. For hver fem-seks kandidater får vi typisk to medaljer, siger Michael Andersen.

Team Danmark har udpeget otte sportsgrene med medaljepotentiale. Det er badminton, cykling, håndbold, kajak, roning, sejlsport, svømning og tennis.

Desuden mener man, at det kan lade sig gøre at hente medaljer i bordtennis, brydning, ridning og skydning, selv om det er mindre sandsynligt.

Ved OL i Beijing var målsætningen at hente syv medaljer, og det viste sig at holde stik. Danmark vandt to medaljer af guld, to sølv og tre af bronze.

Takket være de to håndboldlandshold kommer den danske OL-delegation denne gang til at bestå af mere end 110 atleter. Det bliver dermed det største danske hold siden OL i Atlanta.

OL begynder fredag den 27. juli, hvor der afholdes åbningsceremoni på det nybyggede olympiske stadion i Londons østlige udkant.

/ritzau/