Danmark går efter otte medaljer i London

Målsætningen til det kommende OL er blevet skruet i vejret

De danske kajakroere er blandt medaljekandidaterne i London. Foto: Scanpix

De danske kajakroere er blandt medaljekandidaterne i London. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Danmark har leveret så gode sportsresultater hen over foråret, at målsætningen til OL i London i juli og august onsdag blev skruet op fra syv til otte medaljer.

Det er især de danske kajakroere, sejlere og cykelryttere, der har fået Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund til at stile efter en enkelt medalje mere, end man turde håbe på i januar.
- Vi betaler gerne overvægt i flyet hjem. Får vi ni eller ti, er vi kun glade for det, men vi vil heller ikke lægge et for stort forventningspres på atleterne, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen.
- Vi var optimistiske, da vi kom med en udmelding i januar. Siden har vi fulgt de enkelte atleter, og det har været et godt forår, der skaber endnu mere optimisme.
I alt har man en hemmelig liste med 22 til 26 navne, der kan tage OL-medaljer i London. Men erfaringen viser, at det kun er en brøkdel af dem, der ender med at betræde podiet.
- Vi ved, at der skal mere end en kandidat til at vinde en medalje. Vi skal have fem-seks potentielle medaljetagere for at realisere de to, skønner Michael Andersen.
I forhold til udmeldingen i januar har Team Danmark-direktøren ladet sig imponere ekstra meget af især de danske sejlere og kajaktroere, der har leveret flotte resultater.
Derudover har banecykelrytteren Lasse Norman Hansen vundet VM-bronze i omnium, og der er igen håb om, at baneholdet i 4000-meter-holdforfølgelse med Alex Rasmussen og Michael Mørkøv på holdet kan gøre sig gældende i London.
De største medaljeforhåbninger knytter sig dog ligesom i januar fortsat til de danske svømmere.
- Vi har aldrig stillet med så stærkt et hold i svømning. Det er vores opfattelse, at vi har chance for at vinde en til fire medaljer, men det bliver så tæt, at det er meget usikkert at forudsige noget, siger Michael Andersen.
Onsdag blev der også sat navn på den danske fanebærer i London, og den ære tilfaldt kajakroeren Kim Wraae - nykåret europamester i firerkajakken. Det skete til stor overraskelse for den 34-årige sølvvinder fra Beijing.
- Jeg havde ikke lige set den komme, men det blev altså mig, og det er jeg rigtigt glad for. Jeg glæder mig helt vanvittigt meget til at føre det danske hold an ved OL, siger Kim Wraae.
Danmark vandt syv OL-medaljer i Beijing for fire år siden fordelt på to af guld og sølv samt tre af bronze.
Lykkes det at hente otte medaljer i London, vil det være en tangering af høsten ved OL i Athen for otte år siden, men dog et stykke fra de 20 medaljer, det lykkedes at vinde i London i 1948.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.