Danmark giver 20 millioner til nødhjælp i Mali

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har bevilget 20 millioner kroner til akut fødevarehjælp i Mali.

Danmark giver 20 millioner til nødhjælp i Mali

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har besluttet at sende en ekstrabevilling på 20 millioner kroner til Mali.

Pengene skal først og fremmest bruges til afhjælpe den humanitære situation i det nordlige Mali, hvor næsten 600.000 mennesker har behov for akut fødevarehjælp.

I sidste uge drøftede ministeren situationen i Mali med sine kolleger i Bruxelles. På mødet stod det blandt andet klart, at de humanitære udfordringer i den nordlige del af landet er bekymrende store.

- Jeg nærer ligesom mine EU-kolleger udtalt bekymring for den humanitære situation i det nordlige Mali. Der er akut behov for beskyttelse af civilbefolkningen og for at få mad frem til dem, der er allerhårdest ramt af krisen, siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Det er både befolkningen i det nordlige Mali, de internt fordrevne i landet og de mennesker, som krisen har tvunget på flugt til nabolandene, der ifølge ministeren har brug for hjælp.

Derfor deles de 20 millioner danske bistandskroner mellem FN’s fødevareprogram World Food Programme og den internationale Røde Kors komité, der begge har aktiviteter i området.

Christian Friis Bach har dog ingen illusioner om, at det bliver let at få hjælpen frem til de hårdt trængte maliere.

I de seneste uger har franske og afrikanske soldater kæmpet side om side mod militante islamister, og det har gjort nødhjælpsarbejdet vanskeligt.

- Kampene har gjort adgangen til det nordlige Mali vanskelig og har forhindret mange af de humanitære organisationer i at arbejde effektivt. Heldigvis er der også specialiserede internationale organisationer, der har kunnet få adgang, konstaterer udviklingsministeren.

Ifølge FN er der i øjeblikket knap 600.000 maliere, der har behov for fødevarehjælp i den nordlige del af landet, mens det drejer sig om 162.000 i den sydlige del.

Omkring en kvart million mennesker er internt fordrevne i Mali, mens 190.000 er flygtet til nabolande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.