Danmark har et godt tag i Tyskland

Trods status som stormagt kan man ikke sige, at Tyskland historisk set har udspillet Danmark på fodboldbanen.

Danmark har et godt tag i Tyskland

Mario Gómez, Manuel Neuer og Mesut Özil. Jo, tyskerne vader i stjernespillere, og det har Tyskland gjort i årevis.

Alligevel har Danmark et overraskende godt tag i tyskerne historisk set, hvilket er positiv læsning inden aftenens gruppe B-møde ved EM-slutrunden, hvor begge holds videre skæbne afgøres.

18 gange har holdene stået over for hinanden, og her er det blevet til syv danske sejre og ni af slagsen til Tyskland. Blot 37-30 lyder målscoren på i tysk favør.

I de seneste tre opgør er det faktisk blevet til to danske sejre. Det seneste møde - en venskabskamp i Parken i 2010 - endte 2-2, efter at Dennis Rommedahl og Mads Junker i anden halvleg scorede til 1-2 og 2-2.

Den seneste danske sejr fandt sted i 2007, da Nicklas Bendtner kort før slutfløjt blev matchvinder i 1-0-sejren i Duisburg i en anden venskabskamp.

I slutrundesammenhæng er det 20 år siden, at holdene senest stod over for hinanden, og det opgør bør få de store smil frem hos de fleste danskere.

Det drejer sig nemlig om EM-finalen i 1992 i Sverige, hvor Danmark vandt 2-0 over de forsvarende verdensmestre på mål af John "Faxe" Jensen og Kim Vilfort.

Tyskland vandt senest over Danmark i 1996, hvor det hjemme i München blev til en 2-0-sejr i en venskabskamp.

/ritzau/