Danmark henter pligtsejr efter nervøs indsats

VM-drømmen lever sommeren over efter 3-1-sejren i Kasakhstan. Men indsatsen havde ikke VM-klasse.

Kasakhstan - Danmark , VM kvalifikation Foto: Scanpix/Henning Bagger

Kasakhstan - Danmark , VM kvalifikation Foto: Scanpix/Henning Bagger

VM-håbet er i live hos det danske fodboldlandshold efter en pligtsejr på 3-1 på udebane over Kasakhstan lørdag aften.

Åge Hareides mænd stod for presset og hentede de nødvendige tre point på en aften, hvor Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Kasper Dolberg stod for scoringerne.

Dolbergs første landsholdsmål ni minutter før tid punkterede spændingen, efter at Kasakhstan forinden havde scoret trods en mand i undertal.

Den danske præstation var i første halvleg nervøs og usammenhængende, men det blev en smule bedre efter pausen, hvor det hjalp at være en mand mere på banen.

Uanset hvad man måtte mene om indsatsen, er en udesejr dog altid værd at tage med - ikke mindst fordi det sker så sjældent.

Sejren var Danmarks første på fremmed græs siden 3-1-kampen mod Serbien i november 2014, og så er testkampe endda også talt med.

Danskerne gik på banen som klare favoritter, men umiddelbart var det svært at se hvorfor. Der var ingen struktur på opspillet, og man spejdede forgæves efter en egentlig plan for, hvordan tingene skulle gribes an.

Det lykkedes sjældent for William Kvist og Thomas Delaney at tage spillet til sig, og foran dem var Christian Eriksen nærmest blind passager i første halvleg.

At danskerne før pausen alligevel lavede et mål og brændte en kæmpechance, siger noget om, at de mildt sagt ikke var oppe mod verdens sikreste forsvar.

Nicolai Jørgensen lignede ikke en topscorer fra den hollandske Æresdivision, da han efter 14 minutter sløsede Jens Stryger Larsens perfekte indlæg væk med et klassisk kludespark.

Det gjorde han til gengæld 13 minutter senere, da det endelig lykkedes Danmark at strikke et fornuftigt angreb sammen.

Med Thomas Delaney som hovedperson kombinerede danskerne fint i venstre side, Delaneys tværpasning endte bagest i feltet hos en fri Jørgensen, der scorede med et kontrolleret indersidespark.

Underligt nok skabte målet ikke ro i spillet, hjemmeholdet overtog igen initiativet, men havde svært ved at komme frem til oplagte chancer. Og kort før pausen gjorde Kasakhstan det for alvor svært for sig selv.

I en hovedstødsduel jog midtbanemanden Bauyrzhan Islamkhan sin albue ind i ansigtet på William Kvist, der fik en flænge i læben, mens gerningsmanden blev smidt ud.

Få minutter efter pausen lignede det, at den sidste spænding blev lukket ud af kampen, da Christian Eriksen udnyttede et straffespark begået mod Yussuf Poulsen.

Flere store muligheder blev misbrugt, og i stedet blev der unødvendig spænding, da Islambek Kuat reducerede efter en misforståelse i den danske defensiv.

Men Dolberg sørgede for ro på nerverne, da han sendte bolden i nettet til 3-1 efter Martin Braithwaites forarbejde og sikrede sejren.

Spillerne går nu på ferie med ti point for seks kampe. Der er meget lang vej til VM, men håbet lever trods alt sommeren over.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.