Danmark

Danmark kaster 350 millioner i rummet

Over de næste tre år vil Danmark igen bruge millioner på nye aktiviteter i og omkring rummet.

Rummet Foto: Free/Colourbox

Rummet Foto: Free/Colourbox

Danske millioner skal bruges på at blive klogere på rummet. Mere præcist 350 millioner vil over de næste tre år blive investeret i rumaktiviteter.

Det fortæller Uddannelses- og Forskningsministeriet i en meddelelse.

- Virksomheder, forskere og myndigheder kan bruge aktiviteter i rummet til at finde nyttige løsninger på nogle af tidens store udfordringer på jorden.

- For eksempel kan satellitter bruges til at observere klimaet, så vi kan reagere bedre på klimaforandringerne, skriver den nyslåede uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Investeringen er en fornyelse af Danmarks bevilling til rumaktiviteter. Omtrent samme beløb blev givet til formålet for tre år siden.

160 millioner kroner skal bruges på danske forskere og selskaber, så de kan være med til at udvikle ny teknologi samt få forretningsmuligheder ud af EU's pendanter til det amerikanske GPS-system, Copernicus og Galileo.

Små 130 millioner vil blive postet i observationer af jorden fra rummet, blandt andet til overvågning af miljøforandringer.

De sidste penge til blive brugt på den internationale rumstation ISS med et fokus på medicinsk forskning.

Investeringen bliver annonceret som del af en konference for den europæiske rumorganisation, ESA, der afholdes i Schweiz.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.