Danmark

Danmark overvejer at skærpe rejsevejledning til Indien

Voldtægter i Indien får udenrigsministeriets borgerservice til at overveje ændring i rejsevejledning.

Danmark overvejer at skærpe rejsevejledning til Indien

En række voldsomme overgreb og voldtægter i Indien har skabt frygt hos turister i den folkerige land. Og selv om det allerede er nævnt i rejsevejledningen overvejer udenrigsministeriet borgerservice at skærpe teksten i vejledningen.

- Vi har allerede en rejsevejledning, som omtaler, at der er risici for kriminalitet herunder overfald og voldtægt. Den tekst overvejer vi at justere, så den passer bedre på den situation, der er nu, siger kontorchef Søren Vøhtz og fortsætter:

- Det drøfter vi med ambassaden lige nu.

Hvis rejsevejledningen skal justeres, bliver det ifølge Søren Vøhtz en af de kommende dage.

I december udløste en grusom gruppevoldtægt af en 23-årig indisk kvinde en ophedet debat om kvinders sikkerhed i det folkerige land.

De indiske myndigheder frygter, at de mange voldtægter skal give et billede af Indien som et usikkert og farligt land og dermed skræmme turisterne væk.

Mange lande advarer nu deres borgere om at udvise forsigtighed under rejser i Indien.

Senest er en kvindelig britisk turist indlagt på hospitalet, efter at hun hoppede ud ad et hotelvindue i den indiske by Agra. Kvinden flygtede angiveligt fra to mænd, som ville voldtage hende, oplyser politiet.

Lørdag blev en kvindelig schweizisk turist udsat for en gruppevoldtægt i den centrale del af Indien.

De schweiziske myndigheder råder sine borgere til kun at rejse sammen i større grupper med guide. Også USA og Storbritannien advarer om, at kvinder, der rejser i Indien, skal tage deres forholdsregler og undgå at køre alene i taxi, særligt om aftenen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.