Danmark prøver at få såret barn i Syrien hjem

Både Danmark og Norge forsøger at få børn hjem fra syriske flygtningelejre, skriver danske og norske medier.

Norge har fået fem børn med norsk statsborgerskab hjem fra flygtninge-lejren al-Hol, skriver tv-stationen NRK på sin hjemmeside. Danmark er i forhandlinger, skriver TV2. (arkivfoto)

Norge har fået fem børn med norsk statsborgerskab hjem fra flygtninge-lejren al-Hol, skriver tv-stationen NRK på sin hjemmeside. Danmark er i forhandlinger, skriver TV2. (arkivfoto)

KØBENHAVN:Danske myndigheder har taget kontakt til kurdiske myndigheder i Syrien med henblik på at få en såret dansk statsborger i en flygtningelejr i Syrien til Danmark.

Det fortæller Abdul Kareem Omar, der er udenrigskoordinator for de kurdiske myndigheder. Han siger til TV2, at der forhandles om, hvorvidt den sårede kan komme til Danmark for at få behandling.

Ifølge TV2 er der tale om en dreng, der befandt sig i landsbyen Baghouz, som var Islamisk Stats sidste bastion i Syrien, da byen i marts faldt til de kurdiskledede styrker.

Her blev drengen ramt af skud i ryggen, da han flygtede fra byen.

- Jeg har ikke konkrete detaljer om hans situation, men efter hvad jeg hører, er han ikke i livsfare. Han meldes i stabil tilstand, men har brug for langvarig behandling, siger Abdul Kareem Omar til TV2.

Ifølge koordinatoren henvendte danske myndigheder sig for at få drengen til Danmark. Det nægtede kurderne oprindeligt, medmindre barnets mor gav sin tilladelse.

Moren har siden givet tilladelse til, at drengen udleveres til Danmark.

- Nu venter vi på dem (de danske myndigheder, red.), siger Abdul Kareem Omar til TV2.

Udenrigsministeriet ønsker ikke at kommentere sagen, skriver TV2.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er forsigtig med at kommentere den konkrete sag.

- Jeg skal ikke have danske embedsmænd eller soldater, der skal sætte deres liv i fare for at få nogen hjem, men vi skal selvfølgelig kigge på det, for børn er børn, men det vil være en helt konkret vurdering fra sag til sag, siger han til TV2 News.

Også Norge forsøger at få statsborgere hjem.

De kurdiske myndigheder bekræfter til den norske tv-station NRK, at norske myndigheder har fået udleveret fem børn med norsk statsborgerskab.

Det norske udenrigsministerium har bekræftet, at embedsmænd har mødtes med Abdul Kareem Omar. Derudover har ministeriet ingen kommentar.

Tidligere har avisen VG skrevet, at der er en norsk delegation i Syrien for at håndtere eventuelle sager om norske statsborgere i flygtningelejre der.

Ifølge NRK har Sverige tidligere taget imod syv forældreløse børn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.