Danmark regner med grønt lys for NHL-spillere til OL

Det er ikke afgjort, om OL bliver med NHL-spillere. Chancerne er dog store, mener Danmarks Ishockey Union.

Nikolaj Ehlers viste sin klasse ved at lave fem mål og fire assister i Danmarks tre kampe i OL-kvalifikationen. Her ses han i vild jubel efter 2-0-scoringen i søndagens kamp mod Norge.

Nikolaj Ehlers viste sin klasse ved at lave fem mål og fire assister i Danmarks tre kampe i OL-kvalifikationen. Her ses han i vild jubel efter 2-0-scoringen i søndagens kamp mod Norge.

OSLO:Det danske ishockeylandshold fik uvurderlig hjælp af NHL-spillere, da man søndag for første gang nogensinde kvalificerede sig til vinter-OL.

Men det er endnu ikke afgjort, om spillerne fra Nordamerika overhovedet får lov til at deltage i selve legene.

Det er ingen formalitet, og de seneste vinterlege i Pyeongchang var således helt uden deltagelse af spillere fra den stjernebesatte liga.

Meget tyder dog på, at parterne denne gang kommer frem til en løsning.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld for, at det falder på plads, så vi også ser vores NHL-spillere i Beijing. Jeg vil tro, at beslutningen bliver truffet inden for de næste par uger. Måske allerede i den kommende uge, siger det danske landsholds general manager, Kim Pedersen.

Det er primært forsikringen af de højtlønnede spillere, der skiller NHL og Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF).

NHL's spillerforening ønsker en ekstra forsikring i forhold til covid-19, som vil fordyre forsikringspræmien betragteligt.

Parterne er dog så tæt på hinanden, at NHL har lavet to forskellige kampprogrammer til den kommende sæson. Og i den, der lige nu er den officielle, er der indlagt en tre uger lang OL-pause.

Bliver OL uden NHL-spillere, har det langt større konsekvenser for de store ishockeylande, der henter stort set hele deres OL-hold fra den nordamerikanske liga.

For Danmark vil det betyde, at man stiller op i en mere almindelig "VM-besætning" uden topnavne som Nikolaj Ehlers, Oliver Bjorkstrand og Lars Eller.

Så galt kommer det dog næppe til at gå, mener Ehlers.

- Jeg er rimelig sikker på, at vi kommer med. 100 procent kan man jo ikke være. Men jeg regner med det og håber på det, siger den farlige forward fra Winnipeg Jets.

I OL-kvalifikationen levede han til fulde op til de store forventninger ved at lave fem mål og fire assister i Danmarks tre kampe.

Meget passende var det ham, der endegyldigt sendte Danmark til OL med 2-0-scoringen i den afgørende kamp mod Norge.

Og nu har Ehlers blikket fast rettet mod Beijing.

- Det ville godt nok være bittert at gå glip af det. Det vil vi altså med til. At kalde sig olympisk atlet, det er der ikke mange, der kan, siger Nikolaj Ehlers.

Det danske kontingent af spillere i Nordamerika består i den kommende sæson af Nikolaj Ehlers, Oliver Bjorkstrand, Lars Eller, Joachim Blichfeld, Alexander True, Frederik Andersen og Mads Søgaard.

Frans Nielsen har forladt Detroit Red Wings og leder formentlig efter en ny klub i Europa.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.