Danmark satser på Jannick Green i målet mod Island

Assistenttræner Henrik Kronborg fortæller før kampstart, at Niklas Landin starter på bænken efter maveonde.

Jannick Green starter i det danske mål mod Island. Niklas Landin er på bænken, men er blevet frisk efter maveonde og kan komme ind senere i kampen.

Jannick Green starter i det danske mål mod Island. Niklas Landin er på bænken, men er blevet frisk efter maveonde og kan komme ind senere i kampen.

MALMØ:Når de danske håndboldherrer lørdag aften indleder EM mod Island i Malmö Arena bliver det med Jannick Green i det danske mål.

Selv om det normale førstevalg, Niklas Landin, er kommet sig over et maveonde, så bliver han bænket fra start, fortæller assistentlandstræner Henrik Kronborg.

- Jannick Green starter på mål.

- Hvis han står godt, så spiller han så meget som muligt. Ellers så skifter vi. Så kommer Niklas Landin ind. Han er klar til at spille, siger assistentlandstræneren.

Først lørdag morgen blev Niklas Landin som den sidste spiller indskrevet i den danske 16-mands-trup. Resten af truppen blev afleveret fredag aften.

- Vi ville lige vente og se, om han var frisk i morges, og hvordan og hvorledes, fortæller Kronborg og gentager, at Landin er frisk.

Danmark indleder opgøret mod Island med Magnus Bramming på venstrefløj, mens Hans Lindberg indtager højrefløjen.

Bagkæden udgøres af Rasmus Lauge, Mikkel Hansen og Mads Mensah med René Toft Hansen på stregen. Når Danmark skal forsvare bytter Mikkel Hansen med Henrik Møllgaard.

Optakten til premierekampen, der begynder klokken 18.15 i et mestendels rødt og hvidklædt Malmö Arena, har været præget af flere skader på det danske hold.

Henrik Kronborg forklarer, at de danske spillere og trænere derfor er ekstra spændte på grund af den lidt rodede optakt.

- Vi glæder os og er spændte som altid før den første kamp ved et stort mesterskab. Vi har ikke haft samling på det hele endnu på grund af skader, så vi er spændte på at se, hvor vi står.

- Vi ved, at det bliver en hård og tæt fight, og der skal vindes en masse mand-mod-mand-dueller, siger assistentlandstræneren.

- Vi tror, at Island kommer frem og vil jagte. Vi skal have folk, der hele tiden er friske til at banke igennem i mand-mod-mand-duellerne. Det bliver det springende punkt, tror vi.

Ud over Island er Danmark i gruppe med Ungarn og Rusland. De to bedste hold går videre til mellemrunden.

EM spilles i Sverige, Norge og Østrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.