Danmark sender penge til Ukraine

Omkring 800.000 danske støttekroner er på vej til de konfliktramte områder i Ukraine

8. marts 2014 11:32

I lyset af den verserende konflikt i Ukraine har Danmark besluttet at give et bidrag på omkring 800.000 kroner til Ukraine, oplyser udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Omkring 450.000 kr. af det økonomiske bidrag er øremærket til at sende et hold eksperter fra OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, til de konfliktramte områder i den østlige og sydlige del af Ukraine med henblik på at skabe dialog mellem forskellige befolkningsgrupper.

- Der er akut brug for en øget tilstedeværelse i det østlige og sydlige Ukraine og på Krim-halvøen.

- Jeg mødte selv forleden en række af de civilsamfundsfolk, som nu forsøger at fremme reformer og bygge bro på tværs af det ukrainske samfund, så spændingerne kan blive dæmpet, siger udenrigsminister Martin Lidegaard, i en pressemeddelelse.

Derudover går knap 375.000 kroner af bidraget til to underafdelinger i OSCE, som skal lave en undersøgelse af menneskerettighederne og mindretalssituationen Ukraine og munde ud i en række anbefalinger til de ukrainske myndigheder.

- I den aktuelle kritiske situation vil vi yderligere fokusere på at understøtte overvågning af menneskerettigheder og fremme af national dialog, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, i en pressemeddelelse.

Arbejdet med de to initiativer bliver sat i gang med det samme.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...