Danmark tænder EM-håb med sejr over Frankrig

Danmark chokerede ved EM i Serbien med en sejr over stærke Frankrig i en uhyre spændende kamp.

Danmark tænder EM-håb med sejr over Frankrig

Med en meget overraskende sejr på 28-27 mod en af turneringens favoritter, Frankrig, har de danske håndboldkvinder tændt nyt håb om et godt resultat ved EM i Serbien.

Det var en fremragende præstation af danskerne, der på forhånd var sat under pres på grund af Sveriges sejr over Makedonien tidligere på aftenen. Den betød nemlig, at Danmark skulle have point mod franskmændene, hvis de skulle have point med videre til mellemrunden.

Triumfen blev grundlagt i en første halvleg, som Jan Pytlicks tropper slap vældig godt fra. Efter en tung åbning, hvor Frankrig i en håndevending bragte sig foran 3-0, kom danskerne stærkt tilbage.

Louise Burgaard, der havde fået chancen på Line Jørgensens bekostning, spillede, som om hun havde tænkt sig at løbe gennem en mur med hovedet først.

Fire hårdt tilkæmpede mål på lige så mange afslutninger før pausen viste, at den unge Team Tvis Holstebro-skytte kunne tage kampen op mod de franske forsvarere.

Det hjalp også, at Pytlick undervejs i første halvleg skiftede Marianne Bonde ind i forsvaret, hvor defensivspecialisten i høj grad fik stabiliseret den danske defensiv, så franskmændene i halvlegens anden halvleg fik frygteligt svært ved at lave mål.

15-12 lød pausecifrene efter en glimrende præstation. Men udsigterne var lige så lyse i tirsdags mod Sverige, og da gik Danmark i stå efter pausen.

Sådan så det ud til at gå igen, da der var spillet knap otte minutter af anden halvleg. Da var Frankrig nemlig pludselig foran 18-17, og en overraskende triumf var ved at glide danskerne af hænde.

Det etablerede angrebsspil haltede i den periode, fordi Danmark slet ikke kunne få gang i venstrebackerne Pernille Larsen og Stine Jørgensen, og så kom for meget til at hænge på Burgaard og senere Line Jørgensen.

Men danskerne hang på, mens Sandra Toft og Cecilie Greve for alvor begyndte at tage fra i målet, og det skabte en hæsblæsende slutfase i den igen tyndt besatte hal i Nis, der denne gang dog havde besøg af en lille koloni af danske supportere.

Med fem minutter igen scorede den velspillende Kristina Kristiansen til dansk tomålsføring 26-24, og siden sørgede Cecilie Greve for at holde Frankrig væk, da det brændte på.

Med sejren er Danmark tilbage i EM-spillet, og hvis det bliver til den ventede sejr over Makedonien på lørdag, får Pytlicks unge mandskab to point med i mellemrunden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk