Danmark topper liste over flest coronasmittede i verden

Antallet af indlagte og dødsfald relateret til coronavirus i Danmark ligger under mange andre lande.

Partybus bruges til Covid-19 test <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Partybus bruges til Covid-19 test Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med 1612 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i den seneste uge ligger Danmark øverst på listen over de lande i verden, hvor den konstaterede smittespredning er højest.

Det viser en opgørelse foretaget af nyhedsbureauet AFP på baggrund af tal fra myndigheder fra Danmark og en lang række andre lande.

De seneste tal fra statistikbureauet Our World in Data - der stammer fra 27. december - bekræfter, at Danmark er det land i verden med det højeste såkaldte incidenstal.

Tallene skal læses med det markante forbehold, at der er massiv forskel på, hvor stor en del af befolkningen der regelmæssigt bliver testet i de enkelte lande.

Danmark er blandt de lande i verden, der tester klart mest per indbygger.

Hvis man ser på andre coronanøgletal, hvor der også kan være forskellige metoder til opgørelser, står det derimod langtfra værst til i Danmark.

Danmark har i øjeblikket 105 coronaindlagte per en million indbyggere, og knap 20 lande i Europa har højere tal for indlæggelser, viser tal fra Our World in Data, der er ikke dækker samtlige lande på kontinentet.

I Bulgarien, Polen og Ungarn er tallet over 600 indlagte per en million, mens det i for eksempel Frankrig er 250. Sverige og Norge havde før jul henholdsvis 51 og 65.

Hvis man ser på coronarelaterede dødsfald, hvor der også kan være forskelle i opgørelser, havde Danmark i ugen op til jul 21 coronadødsfald per en million indbyggere. I lande som Ungarn, Slovakiet, Kroatien og Polen er tallet 4-5 gange så højt.

Omikronvarianten har gjort Europa til den region i verden, hvor den registrerede smitte har bredt sig hurtigst i løbet af den seneste uge.

Mandag viste tal fra Statens Serum Institut (SSI), at der i det seneste døgn er registreret 16.164 tilfælde af coronavirus i Danmark. Det er dansk smittetalsrekord.

Det er baseret på omkring 130.000 PCR-test.

Blandt de andre lande, der topper listen fra Our World in Data over flest konstaterede smittetilfælde i forhold til antallet af indbyggere, finder man Storbritannien, Malta, Irland og Frankrig.

Flere af dem har sat smitterekord inden for de seneste dage.

Det gælder også Island, der har registreret 672 tilfælde i det seneste døgn, skriver AFP. Frem til midten af december havde Island aldrig oplevet over 200 daglige tilfælde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.