Danmark trækker soldater ud af Afghanistan

Selvom hold 16 står klar til at tage til Afghanistan, så bliver hold 15 det sidste, oplyser Socialdemokraterne

Danmark trækker soldater ud af Afghanistan

Danmark trækker i august hold 15 hjem fra Afghanistan som det sidste hold kampsoldater, skriver socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, på Facebook.

- Vi trækker de sidste kamptropper hjem til august og siger til hold 16, der ellers var klar til at rejse af sted, at de kan blive hjemme. Danmark har aftalt med briterne, at næste fase i genopbygningen af det hærgede land begynder nu, skriver ordføreren.

Tilbagetrækning af kamptropper sker et halvt år før tid i forhold til den såkaldte Helmand-plan.

Danmark havde i 2011 720 soldater i Afghanistan. I løbet af andet halvår 2012 er antallet faldet til 650 personer. Til efteråret vil det danske bidrag være nede på omkring 300 soldater, oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit ugentlige pressemøde.

I alt er 43 danske soldater blevet dræbt i den knap 10 år lange konflikt.

Den danske indsats i Afghanistan har indtil videre kostet 13 milliarder kroner. De militære udgifter beløber sig til 9,8 milliarder kroner, mens der er ydet udviklingsbistand for 3,3 milliarder kroner.

Taliban blev fordrevet fra magten i Kabul i slutningen af 2001, da en amerikanskledet koalition rykkede ind i landet i kølvandet på terrorangrebet på USA 11. september.

Danske tropper har fra midten af 2006 været indsat i det sydlige og østlige Afghanistan - Helmand-provinsen - i kampen mod Taliban. Soldaterne har været under ledelse af ISAF og britisk militær.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.