Danmark træner irakiske embedsmænd til at stoppe IS-penge

Træningskurset retter sig mod irakiske embedsmænd fra centralbanken og landets bagmandspoliti.

RB PLUS Tyrkisk jernnæve bekymrer Kristian Jensen Foto: Reuters/Damir Sagolj

RB PLUS Tyrkisk jernnæve bekymrer Kristian Jensen Foto: Reuters/Damir Sagolj

Danmark skal være med til at uddanne irakiske embedsmænd, så de får de nødvendige kompetencer til at stoppe finansieringen til IS. Det fortæller den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V).

Danmark er blevet såkaldt medleder af den internationale koalitions arbejdsgruppe i Libanon. Ved at bremse pengestrømmen til IS, håber man, at gruppen for eksempel ikke længere har råd til at betale fremmedkrigere for at kæmpe.

Træningskurset retter sig mod irakiske embedsmænd fra centralbanken og landets bagmandspoliti.

- Det er dem, der bliver frontlinjekrigerne i forhold til at stoppe midler. De skal lære at læse pengestrømme, de skal lære, hvilke signaler og advarselslamper man skal være opmærksom på, når man sidder og monitorerer pengestrømme, siger Kristian Jensen.

Gruppen vil fremover blive ledet af Jens Madsen, tidligere PET-chef og forhenværende chef for Bagmandspolitiet. Han skal med danske erfaringer og viden styrke indsatsen ved blandt andet at "skabe instrumenter, it-systemer og uddanne personer.".

- Det er nyt, at man skifter over til ikke bare at træne sikkerhedsstyrker, men også træner de så at sige finansielle sikkerhedsstyrker. For det er ligeså vigtigt at få lukket finansieringsstrømmene som våbenstrømmene til Isil, siger Kristian Jensen.

Det er Jens Madsen, der skal lede indsatsen. Han er tidligere PET-chef og forhenværende chef for Bagmandspolitiet.

- Her og nu har vi fokus på at uddanne irakiske personer fra efterretningstjenesten og de finansielle efterretningsenheder. Det er vigtigt at opbygge myndighederne i landet, så man har et mere effektivt værn til at bekæmpe terrorisme, fortæller han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.