Danmark vinder sølv ved kokke-EM

Den danske kok Kenneth Hansen blev slået af svensk konkurrent ved det uofficielle kokke-EM Bocuse d'Or Europe.

8. maj 2014 22:26

Den danske kok Kenneth Hansen og hans assistent Kasper Christensen vinder sølv ved Bocuse d'Or Europe 2014 - det uofficielle kokke-EM. De går dermed videre til Bocuse d'Or-finalen i Lyon i Frankrig til januar.

Vores naboland Norge vandt bronze, og værtslandet Sverige vandt guld. Ud over podium-priserne vandt Frankrig den særlige fiske-pris og Finland den særlige kødpris.

Ved konkurrencen i Stockholm skulle deltagerne på fem timer og 35 minutter tilberede en fiskeret og en kødret til 14 personer.

I år skulle kokkene bruge sej, østers og blåmuslinger til fiskeretten. Kødretten skulle bestå af unggris, hvor tæer og blod blandt andet skulle indgå.

Bocuse d'Or betragtes som det uofficielle EM og VM for konkurrencekokke. De 12 bedste lande i den europæiske konkurrence går videre til Bocuse d'Or -finalen 27. og 28. januar 2015.

Den danske deltager Kenneth Hansen arbejder til daglig på Svinkløv Badehotel.

Bocuse d'Or Europe begyndte onsdag og sluttede torsdag, hvor de svenske hjemmebanefavoritter hev sejren i land. Næste Bocuse d'Or Europe skal afholdes i Ungarn i 2016.

I 2012 vandt den danske deltager Jeppe Foldager bronze til Bocuse d'Or Europe og bagefter sølv ved mesterskaberne i Frankrig i 2013.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...