Operationer udsættes tirsdag som følge af epidemipres

Epidemi har tirsdag fået Aalborg Universitetshospital til at udsætte enkelte planlagte operationer.

Hospitalsdirektøren på Aalborg Universitetshospital, Jens Ole Skov, oplyser, at under 20 operationer tirsdag er blevet udskudt. Onsdag er der som udgangspunkt normal aktivitet. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Hospitalsdirektøren på Aalborg Universitetshospital, Jens Ole Skov, oplyser, at under 20 operationer tirsdag er blevet udskudt. Onsdag er der som udgangspunkt normal aktivitet. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Universitetshospital har tirsdag udsat enkelte planlagte operationer og anden aktivitet, der efterfølgende kræver indlæggelse. Alle hjerte- og kræftoperationer vil blive gennemført.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Udsættelserne skyldes et ekstraordinært stort pres med mange patienter, der har infektionssygdomme som influenza A og corona.

- Det betyder, at vi har patienter, der ligger på gangene, skriver hospitalet på Facebook.

Tirsdag morgen meldte hospitalet ud, at alle planlagte operationer var blevet aflyst. Den udmelding er senere tirsdag blevet ændret.

- Aalborg Universitetshospital kunne mandag se ind i, at der ville blive stor overbelægning, hvorfor vi blev nødt til at planlægge med at udskyde planlagte operationer.

- Vi har nu et større overblik over den samlede sengemasse og situationen på hospitalet som helhed, hvor der er et stort pres af akutte patienter med infektionssygdomme som influenza, RS-virus og corona, oplyser hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital, Jens Ole Skov.

Ifølge hospitalsdirektøren har mange af afdelingerne håndteret store dele af overbelægningen, hvilket har mindsket behovet for at udskyde operationer. Tirsdag er under 20 operationer derfor blevet udskudt.

- Onsdag er der i udgangspunktet normal aktivitet, men afdelingerne vil have mulighed for at udsætte patienter, hvis det skønnes nødvendigt for at sikre ressourcer til akut aktivitet, lyder det fra Jens Ole Skov.

Torsdag i sidste uge viste en tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI), at der de seneste uger er sket flere dødsfald end forventet.

Det er både coronavirus, influenza og RS-virus, der spreder sig. Ifølge Statens Serum Institut (SSI) kan det nærmest kaldes "en tredobbelt epidemi".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.