Færre bliver smittet med coronavirus i hele landet

Positivprocenten er faldet fra 19,5 procent i uge 52 til 12,8 procent i uge 1. Faldet ses i alle aldersgrupper

År 2023 er begyndt med et fald i antallet af smittede med coronavirus. Der ses ligeledes et fald i antallet af nyindlægte med corona. (Arkivfoto). <i>Andreas Arnold/Ritzau Scanpix</i>

År 2023 er begyndt med et fald i antallet af smittede med coronavirus. Der ses ligeledes et fald i antallet af nyindlægte med corona. (Arkivfoto). Andreas Arnold/Ritzau Scanpix

Coronaepidemien i Danmark er generelt set på en let tilbagegang i Danmark.

Det viser den ugentlige tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af bekræftede coronatilfælde ved en pcr-test er faldet over hele landet fra uge 52 til uge 1.

Testniveauet er stort set på samme niveau som uge 52.

- Positivprocenten er fra uge 52 til uge 1 faldet i alle aldersgrupper. Den højeste positivprocent på 18 procent ses blandt de 25-29-årige, lyder det i rapporten.

Smitten er faldet fra 115 tilfælde per 100.000 indbyggere i uge 52 til 77 tilfælde per 100.000 indbyggere i uge 1.

Faldet ses også i overvågningen af spildevandet.

- I uge 1 ses kraftigt fald af koncentrationen af SARS-CoV-2 i spildevandet nationalt og i alle fem regioner i forhold til ugen før. Over de seneste tre uger er der ligeledes sket et fald i gennemsnitlige ugentlige vækstrate på nationalt niveau og i alle fem regioner.

- Faldet kan til en vis grad tilskrives mindre ændringer i laboratorieanalyser af spildevandet og ikke alene et fald i smitten, skriver SSI i rapporten.

Det er fortsat varianten BA. 5 og undervarianten BQ. 1.1, som udgør de dominerende varianter i Danmark.

BQ. 1.1 ligger stabilt og udgør 43 procent af smittetilfældene i uge 1.

Der har været særligt fokus på de to varianter, fordi de har mutationer, der betyder, at de i højere grad kan smitte personer, som tidligere har været smittet eller er vaccineret.

Fra SSI har det tidligere lydt, at der ikke var noget, som tydede på, at varianterne skulle give mere alvorlig sygdom eller højere risiko for indlæggelse.

Før jul så man en markant stigning i smitten blandt beboere på plejehjem. Nu er tendensen dog vendt, og for anden uge i træk er antallet af bekræftede tilfælde faldet.

Også antallet af nye indlagte følger den faldende tendens. I uge 1 var der 642 nye indlæggelser sammenlignet med 801 i uge 52.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.