Henrik Qvortrup stopper som chefredaktør på Ekstra Bladet

Efter under et år på posten er Henrik Qvortrup færdig om ansvarshavende chefredaktør op Ekstra Bladet.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, stopper med øjeblikkelig virkning. Han skal lave politiske analyser og podcast for avisen. Det skriver Ekstra Bladet.

Henrik Qvortrup blev ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet 1. juli 2021 og har dermed været under et år på posten. Posten overtages at Knud Brix, der for nuværende er journalistisk chefredaktør.

- Ekstra Bladet havde brug for en skærpelse af den redaktionelle strategi. Det har Henrik Qvortrup leveret.

- Vi anerkender, at Henrik brænder mere for journalistikken end det ledelsesmæssige. Og derfor er vi også enige i behovet for en ledelsesmæssig justering, siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet citerer Henrik Qvortrup for, at han er mere glad for at lave journalistik end at være leder:

- Det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen.

Knud Brix blev ansat som journalistisk chefredaktør efter, at Henrik Qvortrup blev ansat. Han siger i Ekstra Bladet, at han ser på opgaven med "glæde og ærefrygt".

Henrik Qvortrup var en kontroversiel ansættelse til posten som ansvarshavende chefredaktør. Efter en kometkarriere som spindoktor, politisk journalist og politiske redaktør på store medier.

Han var chefredaktør for Se & Hør fra 2001 til 2008. I den tid var han ansvarlig på bladet, mens det ulovligt frembragte oplysninger om kendte mennesker. Noget Henrik Qvortrup fik en dom for.

Efter dommen arbejdede han selvstændigt, men blev politisk redaktør på B.T. i 2020. Det var herfra, han blev hyret til posten som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Siden sin ansættelse har Henrik Qvortrup gjort sig bemærket flere gange.

Han bad avisens debatredaktion om at bringe færre kritiske læserbreve om ham, har hyppigt optrådt med private historier i avisens spalter og hans ledelsesstil er blevet kritiseret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.