Kommune udskyder tilladelse til at rense spildevand fra Norge
Uvished om grundlag for godkendelse til rensning af norsk spildevand får Slagelse til at udskyde beslutning.

Jørgen Grüner, formand for Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune, håber, at der kan komme en afklaring angående miljøgodkendelse, til når udvalget skal mødes næste gang. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Egentlig skulle Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune mandag have taget stilling til, om RGS Nordic skal have fornyet den miljøgodkendelse, der i flere år har givet virksomheden tilladelse til at rense store mængder spildevand fra olieindustrien i Norge.
Men den beslutning er blevet udskudt.
Søndag kunne DR i programmet "21 Søndag" fortælle, at RGS Nordics udledning af miljøfarlige stoffer i vandet ud for Sydvestsjælland formentlig slet ikke har været lovlig.
Hvis det skal ske fremover, skal der omkring udledningsrøret oprettes en såkaldt blandingszone.
Importen af det miljøfarlige spildevand fra udlandet har formentlig heller ikke været lovlig.
På grund af uvisheden om grundlaget for miljøgodkendelsen, som Miljøstyrelsen står bag, har man i Slagelse Kommune valgt at udskyde sin beslutning om, hvorvidt godkendelsen, som egentlig udløb i 2022, skal fornyes.
- Jeg blev præsenteret for nogle interne papirer fra Miljøstyrelsen onsdag aften, og det gjorde, at vi synes, at vi er nødt til at undersøge, om det er muligt at indføre blandingszoner i den nye miljøgodkendelse, siger Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune til Ritzau.
Kammeradvokaten har to gange over for Miljøstyrelsen påpeget, at dens vejledninger angående tilladelsen til at importere spildevandet ikke har været retvisende, skriver DR.
Indtil der er taget en endelig beslutning angående fornyelsen af miljøgodkendelsen, kan RGS Nordic fortsætte som hidtil med at rense - og udlede - spildevandet.
Jørgen Grüner håber, at der kan komme en afklaring, til når Klima- og Miljøudvalget mødes næste gang.
- Som en del af den beslutning, vi har taget i dag om at udskyde beslutningen, har vi sat gang i at få en advokat til at kigge i de materialer, der er nu, og jeg vil tro, at han kan komme med et notat inden for tre til fire uger.
- I den periode vil vi så samtidig anmode om et møde med miljøministeren (Magnus Heunicke (S), red.), fordi vi er nødt til at være klar på, hvor vi står nu. Hvilke konsekvenser, de forskellige beslutninger kan medføre, siger Grüner.
Magnus Heunicke siger til DR, at sagen nu skal undersøges til bunds.
/ritzau/
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.