Kongehuskender ser mulighed for royalt exit fra Herlufsholm

Hvis ikke Herlufsholm retter op, kan det få kronprinsparret til at holde børnene væk fra skolen, vurderes det.

Kronprisparret skriver torsdag i en udtalelse, at de som forældre til et barn på kostskolen Herlufsholm er dybt rystede over de vidnesbyrd, der er kommet frem i en aktuel TV2-dokumentar. Det er parrets ældste søn, prins Christian, som går i gymnasiet på skolen. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Kronprisparret skriver torsdag i en udtalelse, at de som forældre til et barn på kostskolen Herlufsholm er dybt rystede over de vidnesbyrd, der er kommet frem i en aktuel TV2-dokumentar. Det er parrets ældste søn, prins Christian, som går i gymnasiet på skolen. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis ikke der bliver rettet op på nogle tydelige mangler på Herlufsholm, så kan kronprinsparret måske stoppe med at have deres børn på kostskolen.

Det er vurderingen fra historiker og kongehuskender Lars Hovbakke Sørensen, efter at kronprinsparret har reageret på en TV 2-dokumentar, som afslører krænkelser og voldelig kultur på den berømte kostskole.

I et opslag på kongehusets Facebook-side skriver kronprinsparret blandt andet, at "det er helt uacceptabelt", hvad der bliver afsløret i dokumentaren.

De skriver også, at de som forældre forventer, at skolen sikrer en anden kultur.

Lars Hovbakke Sørensen læser opslaget som, at kronprinsparret kan beslutte sig for at stoppe med at have børn på skolen, hvis der ikke bliver gjort nok.

- Kronprinsparret signalerer med sit opslag, at de tager meget skarp afstand fra det, der foregår på Herlufsholm, og den kultur der er på skolen, siger Lars Hovbakke Sørensen.

- De lægger også op til, med den måde de formulerer sig på, at hvis ikke der meget hurtigt bliver rettet op på forholdene, så er det åbent, om de vil blive ved med at have de kongelige børn gående på Herlufsholm, siger han.

Kronprinsparrets ældste søn, 16-årige prins Christian, har været elev på skolen siden august sidste år.

Efter planen skal parrets ældste datter, prinsesse Isabella, begynde i 9. klasse på Herlufsholm efter sommerferien.

TV 2-dokumentaren om Herlufsholm sendes torsdag aften. En række tidligere elever står frem i dokumentaren. Her fortæller de om forskellige episoder med vold, seksuelle krænkelser og mobning.

Blandt andet kan en tidligere elev, der i dokumentaren er anonym, berette om, at det var normal praksis, at ældre elever tæskede de yngre.

Ledelsen på Herlufsholm har afvist at kende til den kultur, der beskrives i dokumentaren. På sin hjemmeside hedder det dog, at en uvildig undersøgelse er sat i gang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden