Kraftig regn seksdobler skadesanmeldelser hos Topdanmark

Regnvejret fortsætter de kommende dage, og forsikringsselskab forventer stor travlhed med skadesanmeldelser.

Starten af 2023 har været en særdeles våd affære. Det mærker man også hos Topdanmark, der er et af landets største forsikringsselskaber.

Her har man siden onsdag modtaget cirka seks gange så mange anmeldelser om vandskader som normalt. Det skriver Topdanmark i en pressemeddelelse.

- Vi har de seneste døgn haft travlt med at hjælpe kunder i hele landet, som anmelder skader på boligen efter store mængder nedbør.

- Og vi forventer, at det fortsat vil tikke ind med skadesanmeldelser, siger Helene Ibsen, der er boligchef i Topdanmark, i pressemeddelelsen.

Topdanmark har indtil fredag modtaget flest skadesanmeldelser fra kunder i Region Hovedstaden. Herefter kommer borgere i Syd- og Sønderjylland.

Det er utætte tage og ældre kældre, der fører til, at vand trænger ind, som er årsag til de fleste anmeldelser.

Onsdag var en særligt våd dag med i gennemsnit 21,1 millimeter nedbør på landsplan.

Det gør ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) dagen til den vådeste i januar i flere år.

Regnvejret fortsætter fredag, hvor der de fleste steder vil falde mellem 10 og 15 millimeter nedbør.

I Nordjylland forventes op mod 20 millimeter nedbør.

Derfor venter Topdanmark, at der fortsat vil være travlt de kommende dage med at hjælpe kunder, der er ramt af vandskader.

- Vi forventer fortsat travlhed de kommende dage og har flere medarbejdere end normalt på vores telefoner og er i tæt dialog med skadeservicefirmaerne, siger Helene Ibsen.

Vil man forsøge at forebygge regnvejrsskader, kan man ifølge Topdanmark blandt andet sørge for at få repareret revner og utætheder i fundamentet, så vandet ikke kan trække ind i huset.

Derudover kan det være en god idé at rense tagrender, afløb og brønde, så vandet kan strømme uhindret gennem afvandingssystemerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.