Originalt manuskript af Lise Nørgaard-bog bliver solgt for 92.000

Auktionshuset Lauritz.com havde vurderet manuskriptet til "Kun en pige" til 10.000 kroner. Det rakte dog ikke.

Journalist og forfatter Lise Nørgaard har blandt andet skrevet tv-serien "Matador", men også sine egne erindringer "Kun en pige" og "De sendte en dame". Originalmanuskriptet til "Kun en pige" er solgt for 92000 kroner. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Journalist og forfatter Lise Nørgaard har blandt andet skrevet tv-serien "Matador", men også sine egne erindringer "Kun en pige" og "De sendte en dame". Originalmanuskriptet til "Kun en pige" er solgt for 92000 kroner. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det originale manuskript til Lise Nørgaards bog "Kun en pige" er blevet solgt for 92.000 kroner på auktion.

Det skriver auktionshuset Lauritz.com i en pressemeddelelse.

- Den unikke historie, der altid knytter sig til memorabilia, giver gang på gang hammerslag, der overrasker selv vores mest garvede eksperter, siger Mette Rode Sundstrøm, som er administrerende direktør hos Lauritz.com, i pressemeddelelsen.

Auktionshuset havde på forhånd vurderet manuskriptet til 10.000 kroner. Men hammerslaget lød på 80.000 kroner plus et salær på 12.000 kroner på auktionen, der fandt sted mandag aften.

"Kun en pige" er første del af Lise Nørgaards erindringer. Det manuskript, som blev solgt mandag aften, har Lise Nørgaards håndskrevne rettelser, antegninger og signatur.

Manuskriptet til "Kun en pige" har ikke tidligere været udbudt på auktion, skriver Lauritz.com.

- Effekter, der har tilhørt kendte eller har tilknytning til historiske begivenheder, er generelt eftertragtede i disse år; særligt når de knytter bånd til personer eller begivenheder, der binder os sammen som land eller kultur, siger Mette Rode Sundstrøm.

Det mener hun, at Lise Nørgaard har gjort.

- Hun har som folkekær journalist, forfatter og manuskriptforfatter med sit virke og sine værker formidlet kultur- og danmarkshistorie på en begavet og underholdende måde, som danskere i alle aldre har taget til sig gennem årene, tilføjer hun i meddelelsen.

Lauritz.com har også tidligere solgt manuskripter fra Matador - dog uden Lise Nørgaards noter.

Ifølge Mette Rose Sundstrøm er der også generelt en stigende interesse i memorabilia som eksempelvis et originalt manuskript.

Lise Nørgaard døde 1. januar i år i en alder af 105 år. Hun blev bisat lørdag fra Sankt Pauls Kirke i København.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden