Tilsyn: Dårligt arbejdsmiljø kan gøre ansatte syge på Arken

Kunstmuseet Arken har fået sit tredje påbud fra Arbejdstilsynet på tre måneder ifølge medie.

Museet Arken har ifølge avisen Politiken fået sit tredje påbud fra Arbejdstilsynet på tre måneder. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Museet Arken har ifølge avisen Politiken fået sit tredje påbud fra Arbejdstilsynet på tre måneder. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis kunstmuseet Arken ikke retter op på problemer med dårligt arbejdsmiljø, er de ansatte i risiko for at udvikle sygdomme som depression, hjerte-kar-sygdomme og posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD).

Det skriver Arbejdstilsynet i en rapport, som Politiken har fået aktindsigt i.

Samtidig giver Arbejdstilsynet museet sit tredje påbud i år om at rette op på arbejdsmiljøet.

Museet, som ligger i Ishøj, har tidligere fået et påbud om at rette op på arbejdsmiljøet i kunstafdelingen. Det har også fået et påbud om arbejdsmiljøet i kommunikations- og undervisningsafdelingen.

Det seneste påbud gælder alle museets 105 ansatte.

Peter Hasle, som er professor med speciale i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet, siger til Politiken, at det er sjældent, at Arbejdstilsynet taler om risiko for alvorlige sygdomme.

Det understreger også alvoren, at de tre påbud er kommet på tre måneder.

- At virksomheden med så korte mellemrum får tre påbud, som ovenikøbet kommer i en periode, hvor virksomheden allerede er begyndt at gøre noget ved problemerne, fortæller, at Arbejdstilsynet opfatter situationen som meget alvorlig, siger han.

Normalt ville man vente med et nyt påbud, vurderer han.

Arken har indtil 1. februar næste år til at efterkomme påbuddet.

Eva Hofman-Bang, der er bestyrelsesformand for Arken, siger til Politiken, at arbejdet med at rette op på arbejdsmiljøet allerede er i gang.

I efteråret sidste år sendte 20 af museets ansatte et anonymt brev til ledelsen og bestyrelsen, hvor de kritiserede museets arbejdsmiljø.

I januar kom der ny kritik fra 20 medarbejdere rettet imod den daværende direktør Christian Gether. Han meddelte sin afgang i februar.

Marie Nipper er mandag tiltrådt som ny direktør for museet. Hun har ikke haft mulighed for at kommentere Arbejdstilsynets rapport og påbud til Politiken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.