Danmarks allervigtigste banker udpeges torsdag

Torsdag morgen peger en række eksperter på de danske banker, der er for store til at gå ned.

Danmarks allervigtigste banker udpeges torsdag

Hvilke krav skal regeringen stille til landet største og absolut vigtigste banker?

Det kommer et ekspertudvalg torsdag morgen med et bud på, når de løfter sløret for en rapport, som blandt andet indeholder en række anbefalinger til, hvilke krav der skal stilles til de såkaldt systemisk vigtige finansielle institutioner, forkortet SIFI.

Baggrunden for udvalgets arbejde er, at nogle af landets banker er så store, at det vil få afgørende indvirkning på dansk økonomi, hvis de skulle komme i knibe.

Udvalget, der blev nedsat af erhvervs- og vækstministeren i januar 2012, har derfor skullet pege på SIFI-bankerne, og hvilke ekstra krav der bør stilles til de essentielle banker.

Derudover har udvalget skullet undersøge, hvordan man kan håndtere SIFI'er, der måtte komme i vanskeligheder.

Ifølge TV2 Finans vil spændingen især være koncentreret om landets femte største bank, Spar Nord Bank, der ifølge TV2 Finans' kilder ligger på vippen til at komme ind i varmen som systemisk bank og få den sikkerhed, der følger med.

Landets største bank, Danske Bank, svensk styrede Nordea, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank skulle være udnævnt til SIFI-banker og vil altså blive mødt med særlige krav, der gør det usandsynligt, at de krakker.

I Sverige har man udpeget de fire største banker som SIFI-banker. Det betyder blandt andet stærkt forhøjede kapitalkrav med en særlig buffer, der skal forhindre for meget udlån i gode tider.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.