Danmarks flotteste trawler

Det er ikke hver dag, at Hanstholm Havn får en ny beboer som "Kingfisher"

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sven Grønkjær og Finn Svendsen (til højre) nyder deres nye lækre styrerum, der er tapetseret med fladskærme, men mangler Per Nielsen, der er i Skagen for at få sine skipperpapirer. Foto: Klaus Madsen

Bilerne triller langsomt forbi, og flere stopper simpelthen op for at tage den nyankomne i øjesyn. ¿Kingfisher¿ er heller ikke en kutter som alle andre. - Det er Danmarks største konsumtrawler, fortæller, Finn Svendsen, den ene ejer af de tre ejere. Er det også den flotteste? - Det må du bedømme, svarer han med et smørret smil og tager et hiv mere af smøgen. Selv skyder han på at omkring hundrede mennesker dukkede op for at tage imod skibet, da det lagde til. - Det, de er mest imponerede over, er, at skibet er bygget i tre dæk, fortæller Finn Svendsen. Konstruktionen giver mere rum til beboelsesområdet, hvor der blandt andet er blevet plads til et stort køkken med amerikanerkøleskabe og ismaskine. Sejlende fabrik Mens Finn Svendsen viser rundt på sit Per Nielsen og Svenn Grønkjærs nye skib, er håndværkerne og teknikerne i gang med de sidste småting. - Det er mest indstilling og afprøvning. Lidt maling og sådan, fortæller Finn Svendsen. Først til januar er ¿Kingfisher¿ klar til hive fiskene i land. Fem måneder forsinket. - Jeg glæder mig sateme til at få det i gang, siger Finn Svendsen og kigger rundt på arbejdsdækket, hvor fiskene skal fileteres frisk fra trawlet. Efter planen skal der ikke gå mere end to-tre timer fra, de er hevet op af vandet, til de ligger på is som fileter. - Jeg tror, det er fremtiden. Det er en helt unik frisk vare, der er klar til salg ligeså snart, den er landet, siger Finn Svendsen, der regner med, at det bliver en populær vare. Det er ¿Kingfisher¿ allerede i Hanstholm, hvor Færgegrillen har opkaldt en gullaschsuppe efter skibet.