Skolevæsen

Danmarks første luftpudefartøj skaber tryghed

Ranum Efterskole begejstret for nyt luftpudefartøj

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Grete Dahl

RANUM/VILSTED:Når de næsten 300 elever på Ranum Efterskole flere gange om ugen benytter den nærliggende Vilsted Sø til f.eks. kano- og kajak-roning, så har de nu fået en ekstra sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Nemlig den første hoovercraft redningsbåd i Danmark, som i går blev testet på Vilsted Sø.
- Jeg er begejstret, det er virkelige en stor ekstra sikkerhed. Det giver meget større tryghed, fortæller Olav Storm, der er leder af efterskolen og som fulgte luftpude-redningsbådens opvisning på søen.
Olav Storm fortæller, at skolen bruger søen hele året rundt - det kan også være til aktiviteter om vinteren, når der er is på søen.
- På skolen har vi også en såkaldt grejbank, hvor alle udefra f.eks. kan leje en kano eller kajak. Også for dem er luftpudefartøjet en stor sikkerhed, siger Olav Storm.
Chefen for beredskabet i Vesthimmerlands Kommune, Jørgen Hansen, fortæller, at fordelen ved det nye luftpudefartøj er, at det er muligt at udføre redning i meget lavvandede områder som Vilsted Sø, der er på hele 450 hektar. De 170 hektar har over en meter vand, resten har lavere vandstand.
Redningsbåden indvies på lørdag ved et arrangement på Vilsted Sø. Her er der også demonstration og navngivning.
Efter demonstrationen er beredskabet vært ved en portion gullasch-suppe til alle fremmødte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst