Danmarks Idrætsforbund retter hård kritik mod Riis

DIF’s direktør, Morten Mølholm, er ikke glad for, at Bjarne Riis igen får en ledende rolle

Bjarne Riis (t.v.) og Lars Seier Christensen præsenteres som en del af ejerkredsen bag holdet Team Virtu Pro-Veloconcept på et pressemøde torsdag 3. november 2016 i København. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Bjarne Riis (t.v.) og Lars Seier Christensen præsenteres som en del af ejerkredsen bag holdet Team Virtu Pro-Veloconcept på et pressemøde torsdag 3. november 2016 i København. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

KØBENHAVN:Det er bestemt ikke i alle kredse, at Bjarne Riis’ comeback som holdejer i cykelsporten modtages med glæde.

I Danmarks Idrætsforbund (DIF) er direktør Morten Mølholm bekymret over udsigten til, at den tidligere cykelrytter med den belastede fortid skal fremavle talenter for både mænd og kvinder hos Team Virtu Pro-Veloconcept.

- Det er kun halvandet år siden, at vi udgav en meget grundig rapport, der havde en sønderlemmende kritik af det ledelsessvigt, han har udøvet, plus at den konkluderede, at han ikke har lagt alle ting på bordet. Så det er vi bestemt ikke glade for, siger Morten Mølholm til DR Sporten.

Viden om doping

Bjarne Riis måtte i 2007 erkende, at han havde benyttet sig af doping i de mest succesfulde år af sin karriere, herunder da han var hurtigst i Tour de France i 1996.

Efter mange års mistanker kom det sidste år frem i en omfattende rapport fra DIF og Anti Doping Danmark (ADD), at Bjarne Riis erkendte at have været vidende om brug af doping på det cykelhold, som han etablerede efter karrierens afslutning.

Bjarne Riis sørgede dog for kun at erkende forhold, der var omfattet af forældelsesfristen. Det betød, at det ikke var muligt at rejse en sag mod ham.

Den forkerte retning

Tidligere i år kom det frem, at Bjarne Riis og den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen skulle sponsorere cykelholdet Team Virtu Pro-Veloconcept.

Torsdag tog duoen skridtet videre, da de lancerede et kvindehold på World Touren og et herrehold på kontinentalniveau.

I Danmarks Idrætsforbund er man bekymret over, hvorvidt Bjarne Riis med sin dokumenterede fortid med doping kommer til at lede unge ryttere i den forkerte retning.

Kortene på bordet

- Jeg synes, at risikoen er større for det.

- Det er jo klart, at Bjarne Riis godt kan lære af fortiden og gøre noget rigtigt, selv om han har gjort noget forkert tidligere.

- Problemet er bare, at hvis man ikke erkender, at man har gjort noget forkert og lægger alle kortene på bordet, så er risikoen for, at det går galt igen absolut til stede, siger direktør Morten Mølholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.