Musik

Danmarks mest musikalske brødre spiller op

Brødrene Olsen optræder ved første Open By Night i Sæby - det gælder om at kommer først til torvs

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den fynske duo har været med i musikken, siden den var 11 og 15 år. Og de er stadig med... Foto:Bente Poder

SÆBY:Den danske pop-rock duo Brødrene Olsen består af Jørgen Olsen og Niels ”Noller” Olsen fra Odense.

Gruppen, der har solgt 700.000 albums og 500.000 singler på verdensplan - giver koncert på Store Torv i Sæby ved Open By Night fredag 27. juni.

I Danmark solgte Brødrene Olsen i perioden 2000-2005 256.900 albums - kun overgået af Kim Larsen. Og deres Wings of Love-album fra 2000 lå på førstepladsen af album-hitlisten i 15 uger. Wings of Love solgte mere end 200.000 eksemplarer i Danmark og var det bedst sælgende album i 00’erne.

Brødrene dannede deres første band The Kids i 1965, da de var 15 og 11 år - og samme år spillede gruppen som opvarmningsband til The Kinks ved en koncert i KB Hallen. De deltog begge i musicalen Hair i Cirkusbygningen i marts 1971, og senere var de på turné med forestillingen rundt i Danmark, Sverige og Norge.

Brødrene Olsen udsendte deres første album i 1972 og har siden udgivet 12 album. De har haft store hits i singlerne ”Angelina”, ”Julie”, ”San Francisco”, ”Dans Dans Dans”, ”Marie, Marie” og ”Neon Madonna”. Det bedste resultat opnåede de, da de vandt både det danske og det internationale Melodi Grand Prix i Stockholm 2000 med ”Fly on the Wings of Love” – på dansk: ”Smuk som et stjerneskud”.

Tag med til en forrygende koncert den sidste fredag i juni i Sæby - med to af Danmarks førende kunstnere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst