EMNER

Danmarks mest upopulære partileder

Historisk lav popularitetsmåling for Løkke

Lars Løkke Rasmussen er nu Danmarks mest upopulære partileder. Foto: Scanpix

Lars Løkke Rasmussen er nu Danmarks mest upopulære partileder. Foto: Scanpix

DANMARK:Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) er nu Danmaks mest upopulære partileder.

Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress 4. juni - dagen efter Lars Løkke Rasmussen overraskede alt og alle ved at blive som Venstres partiformand oven på den seneste bilagssag, som har sendt rystelser gennem det gamle bondeparti og fået vælgerne til at flygte i bundter så tykke som kornfede høstneg.

Med beskedne 2,36 popularitetspoint tenderer vælgerne kraftigt mod at synes direkte ”dårligt” om Løkke, og han er nu nede på samme lave niveau, som tidligere K-formand Lene Espersen og tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen havde, da de slap roret.

Farligt for blå blok

Løkke holdt fast, men det kan være ualmindeligt farligt for den synkende skude med navnet Venstre og hele den blå blok at fortsætte med en vingeskudt kaptajn på broen, vurderer analytiker på Altinget.dk Erik Holstein.

- Det vil ikke lykkes ham at genvinde vælgernes tillid. De har afskrevet ham. Det bedste, han kunne have gjort for Venstre, var i ro og mag at have overdraget formandsposten til næstformand Kristian Jensen med besked til sine støtter om at bakke op om ham, siger han til metroxpress og tilføjer:

- I stedet har Løkke bragt den blå blok i en situation, hvor der en reel risiko for, at vælgerne på valgdagen fravælger et parti fra den borgerlige blok, alene fordi de ikke ønsker Løkke som landets statsminister.

Thulesen Dahl mest populær

I den modsatte ende af popularitetsbarometeret sidder Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og troner som landets mest populære partileder.

På andenpladsen er Johanne Schmidt Nielsen (EL).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.