Fodbold

Sådan kan Danmark spille sig til EM

Fodboldlandsholdet skal møde Irland og Wales i Nations League, der kan kaste en plads ved EM i 2020 af sig.

Danmark trak Irland og Wales ved onsdagens lodtrækning i Lausanne. Foto: Scanpix/Philippe Desmazes

Danmark trak Irland og Wales ved onsdagens lodtrækning i Lausanne. Foto: Scanpix/Philippe Desmazes

FODBOLD:Åge Hareide og hans danske fodboldtropper skal møde Irland og Wales, når det til efteråret går løs i den nye landsholdsturnering Nations League.

Det blev en realitet ved onsdagens lodtrækning i Lausanne.

Danmark var i det næstbedste lag - League B - i pot 3 med Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet, som man derfor ikke kunne trække.

Fra pot 1 kunne Danmark trække Østrig, Wales, Rusland og Slovakiet, og det blev altså Wales.

Sverige, Ukraine, Irland og Bosnien-Hercegovina var mulighederne fra pot 2, og her blev Irland trukket op til danskerne.

Danmark har friske, gode erfaringer med Irland, der var modstanderen i de to playoffkampe i november, hvor Danmark efter en samlet sejr på 5-1 kvalificerede sig til sommerens VM i Rusland.

Danmark mødte senest Wales i en venskabskamp i 2008, hvor Wales vandt 1-0 på Brøndby Stadion. Det seneste betydende møde var i EM-kvalifikationen i 1999, da Danmark slog Wales 2-0 i Liverpool.

Nationerne møder hinanden både hjemme og ude, og kampterminerne ligger i efteråret med kampterminer fra 6. september til 20. november.

Turneringen, der er lanceret for at afskaffe betydningsløse testkampe, har billetter til EM i 2020 på spil. Der er fire EM-billetter til 2020 på spil i Nations League. EM i 2020 har blandt andre Danmark som vært.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man komme til EM via Nations League.

Der vil være op- og nedrykning fra de fire lag, hver gang en Nations League-turnering er afviklet.

Gruppevinderne rykker op - bortset fra det bedste lag, hvor man ikke kan komme længere op - mens nationerne, der slutter sidst i grupperne, rykker ned, bortset fra det laveste niveau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst