Danmarks næstbedste elev i blomsterkunst

Julia Horne Larsen fra Florina Blomster i Østervrå fik en flot andenplads ved Danish Floral Art Championship

Julie Horne Larsen, der er elev i Florina Blomster i Østervrå, fik en flot andenplads ved det 25. Danmarksmesterskab i blomsterkunst.Foto: Fagbladet Blomster.

Julie Horne Larsen, der er elev i Florina Blomster i Østervrå, fik en flot andenplads ved det 25. Danmarksmesterskab i blomsterkunst.Foto: Fagbladet Blomster.

Julia Horne Larsen fra Florina Blomster i Østervrå vandt DM-sølv, da der blev afviklet Danish Floral Art Championship på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

For anden gang i træk vandt Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Fredericia mesterskabet for seniorerne. Hos eleverne gik mesterskabet til Pernille Blæsild og altså med Julie Horne Larsen på en fornem andenplads.

Det smukke Hindsgavl Slot ved Middelfart var forleden en blomstrende oplevelse for de mange hundrede tilskuere, som fulgte det 25. Danmarksmesterskab i blomsterkunst.

25 af landets allerbedste blomsterdekoratører havde i månedsvis forberedt sig til mesterskabet, hvor alle deltagere skulle udføre tre opgaver, der stillede store krav til den enkeltes kreativitet og håndværksmæssig faglighed, før årets Danmarksmester kunne kåres.

Tog DM-guld

Bedst af alle var den forsvarende Danmarksmester Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Iris Blomster i Fredericia. Det er aldrig tidligere sket i mesterskabets historie, at det er lykkedes at vinde titlen to gange i træk, men mesteren viste i alle tre opgaver et imponerende højt fagligt niveau.

På andenpladsen kom Karin Bøgh Andersen fra Jordbrugets UddannelsesCenter i Beder, mens Annie Ladefoged, Tørring Blomster i Tørring og Søren Kaaris fra Blomsterhuset i Esbjerg begge fik bronzemedalje og således delte 3. pladsen.

DM-sølv til Østervrå

Blomsterbranchens dygtige elever dyster sammen med deres udlærte og professionelle kolleger om titlen som Junior-Danmarksmester. Her gik titlen og pokal til Pernille Blæsild fra Blomsterhuset i Skanderborg, mens Julie Horne Larsen, Florina Blomster i Østervrå og Mattias Holm Madsen fra Linette Blomster i Brande begge blev belønnet med sølvmedaljer. Laura Høiberg Nielsen, Blomsterværkstedet Tine P. i Nyborg fik 3. pladsen og bronzemedalje hos juniorerne.

- Jeg har været i lære ved Carina Dybdal Pedersen i Florina Blomster i et års tid, og ved DM i blomsterkunst var vi syv elever hos juniorerne og 15 udlærte hos seniorerne til mesterskabet, siger Julia Horne Larsen.

- Om aftenen var vi til middag på slottet, hvor vinderne blev kåret, og det hele var en kæmpe oplevelse, siger Julia.

Spændende opgaver

Mesterskabet tre opgaver var ens for både udlærte/professionelle og eleverne.

Den første opgave var ukendt for deltagerne og blev præsenteret 1 time før konkurrencestart. Her fik de 25 florister udleveret fuldstændig ens materialer i form af et stort åbent hjerte i genbrugspap, som skulle dekoreres med blomster og planter.

De to øvrige opgaver var forberedte hjemmefra, og her skulle deltagerne dels skabe et hovedsmykke til Hindsgavl Slots berømte hvide dame og dels fortolke ’Blomster mod ensomhed’ i en blomsterskulptur.

Mange hundreder blomsterinteresserede benyttede weekenden til at følge Danish Floral Art Championship 2016 og på nærmeste hold opleve, hvad de allerdygtigste florister kan skabe med blomster. Det gode vejr både lørdag og søndag sikrede en uforglemmelig smuk weekend med blomsterkunsten i centrum.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.