Danmarks nye forsvarsklippe: Vi skal være aggressive

Stine Bodholt kan komme til at spille en central rolle i håndboldkvindernes nye offensive forsvar.

Et af de mere ukendte ansigter hos de danske håndboldkvinder kan komme til at spille en vigtig rolle, når VM-slutrunden går i gang i Danmark lørdag 5. december.

Den 26-årige stregspiller Stine Bodholt besidder nemlig en række af de kompetencer, der er brug for i landstræner Klavs Bruun Jørgensens offensive forsvar.

- Jeg kan bidrage med at være aggressiv i forsvaret og være med til at komme frem og dække offensivt og tackle modstanderen, siger Stine Bodholt.

- Jeg synes, det har været fedt at prøve det her nye forsvar. Alle synes, det er en fed opgave. Vi er vant til at stå meget stationært, men vi vil alle gerne være mere tacklende.

Træner Klavs Bruun Jørgensen har fra første færd som landstræner meldt ud, at Danmark kommer til at spille et aggressivt 5-1-forsvar. Et forsvar, som holdet også tidligere har prøvet kræfter med, men som aldrig for alvor er lykkedes.

Og Stine Bodholt er glad for, at landstræneren har medbragt et nyt forsvar.

- Jeg elsker den måde, han tænker håndbold på. Vi skal være aggressive, og det passer mig rigtig godt som håndboldspiller, lyder det fra Stine Bodholt.

Hun påpeger, at det er en fordel, at danskerne er på hjemmebane under slutrunden.

- Det betyder især rigtig meget, når man spiller med det her offensive forsvar. Tacklingerne kan godt komme til at se lidt voldsomme ud, men når man har publikum med sig, så kan det også betyde, at dommerne giver lov til lidt mere.

Stine Bodholt har spillet otte landskampe og ser nu frem til muligheden for at få endnu flere kampe på cv'et. Også selvom udtagelsen endnu ikke er i hus.

- Det her er en kæmpe drøm for mig, og jeg håber virkelig, at jeg får mulighed for at komme med til slutrunden, siger hun.

Håndboldkvinderne tager fredag tager hul på en opvarmningsturnering i Spanien, hvor Danmark møder Tunesien, Angola og Spanien.

Her skal Stine Bodholt kæmpe med Mette Gravholt og Louise Svalastog om udtagelse til positionen som stregspiller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.