Danmarks største ”svømmehal” til havsvømmere

Trygfonden giver 100.000 til permanente svømme- baner langs østkysten

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Palmestranden Open Water 2012, et pionerprojektet, som havde premiere lørdag, har allerede givet et kontant afkast til idemanden Steen Heftholm og de øvrige parter bag svømmeeventen.

Nu går de i gang med at lave ”Danmarks største svømmehal”.
- Det har mange fordele. Du bliver aldrig kaldt op af en emsig livredder. Hallen har altid åben, og du skal aldrig vende, siger Steen Heftholm med et glimt i øjet.

Åben døgnet rundt ...

”Danmarks største svømmehal” bliver i havvandet tæt på østkysten seks udvalgte steder i Frederikshavn Kommune.

- Trygfonden støtter projektet med 100.000 kroner, og seks steder ud for kysten laver vi afmærkede baner med bøjer, hvor havsvømmere kan træne, når de vil, og lige så meget de vil.
De seks udvalgte steder er kysten ud for Skagen, Aalbæk, Strandby, Neppens Havn lidt syd for Frederikshavn Havn, kysten ved Sæby Søbad og så Frederikshavns berømte Palmestrand.

Lokal opbakning

Forudsætningen er, at der skal være lokal opbakning fra havsvømmere alle seks steder, og at lokale svømmere går ind i projektet og hjælper med at vedligeholde banerne, der skal separere havsvømmerne fra surfere og speedbåde.

- Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse for mig. Det handler om at udvikle havsvømning som motionsform og præsentere en ny svømmekultur. Tidligere hed det, at vi ”tager ned og får en dukkert”. Nu præsenterer vi havsvømning som en motionsform på linje med moutainbike for eksempel. MTB kan man også dyrke som fleksibel sport uden at skulle være medlem af en forening og ”spille hver tirsdag og torsdag klokken 19-21”, siger Steen Heftholm.

Fleksibel motion

Han har selv været involveret i MTB Frederikshavn, der har etableret en MTB-rute i Katsig Bakker, hvor over 100 cykelmotionister mødes i et Facebook-styret netværk.

På Palmestranden er der planer om at lave lidt ekstra ud af svømmefaciliteterne.
- Vi har søgt kommunen om tilladelse til at lave en badebro på det sydlige stenhøfde, og så laver vi et stadion med en 500 meter-bane, som er afmærket med bøjer for hver 25 meter, så havsvømmerne virkelig får styr på distancerne, siger Steen Heftholm.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.