Danmarks udsendte soldater samt politi- og beredskabsfolk hyldet

Flagdag i Thisted for udsendte samt gudstjeneste og cafékomsammen i Vestervig

Villy Dall og Diana Holm
Flagparade på trappen til det gamle rådhus på Store Torv ved kommunens officielle arrangement onsdag eftermiddag.
5. september 2018 18:10 - Opdateret 5. september 2018 19:50

THISTED: - Vi flager i dag for jer, og som nation takker vi jer for den indsats, I har ydet for vort land, når Folketinget har vedtaget en mission, og vi flager også for jeres pårørende.

Sådan lød det fra borgmester Ulla Vestergaard (S), da hun onsdag eftermiddag bød velkommen til arrangementet på Store Torv i Thisted i anledning af den officielle flagdag for Danmarks udsendte til internationale missioner, det være sig soldater samt politi- og beredskabsfolk. Det er fjerde gang, Thisted Kommune står som arrangør af fejringen af denne flagdag.

Medarrangører og deltagere i marchen fra Håndværkertorv til Store Torv med Hjemmeværnets Musikkorps fra Mors og faner - såvel dannebrogs- som FN- og NATO-faner - i spidsen var veteraner, helt tilbage fra Gaza- og Cypern-missionerne, men også nyere tids mange missioner, og dertil repræsentanter for soldaterforeninger, forsvarsbrødrene, De Blå Baretter, Marineforeningen, hær-, politi- og marinehjemmeværn, og Beredskabsstyrelsen Nordjylland og endelig Veteranforeningen Thy, Mors og Salling.

Dagens hovedtaler var major Helge Adam Møller, tidligere mangeårigt folketingsmedlem (K) og som soldat uddannet i Frømandskorpset, Jægerkorpset og U.S. Special Forces. Han understregede:

- I dag er det os, der blev hjemme, som ærer jer, der tog ud, og så fortsatte han: I blev sendt ud for at gøre verden til et bedre og mere retfærdigt sted at leve, og I har kæmpet for menneskers ret at leve, tænke og tale i frihed. Det kræver mod og styrke at være udstationeret i verdens brændpunkter, og det har næsten 200 mennesker fra denne kommune gjort.

I Vestervig Kirke er der kl. 20 i aften, onsdag, festgudstjeneste i anledning af flagdagen for de udsendte, og efterfølgende var der kaffebord nede i veterancentret ved Aktivitetscenter Vestervig-Agger.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...