Danmarksmester i bartending

Show, charme og store cocktails bragte DM-guldet til Jesper Johansen

FJERRITSLEV:Cocktailflasker der flyver rundt til rytmen af et mikset beat i en ekstravagant koreografi, der mest af alt minder om et danseshow. Sådan beskriver 24 årige Jesper Johansen et flairingshow for bartendere. Og bartendernes natlige disciplin, hvor den gode drink og det vilde show skal kombineres for at skaffe kunder, er ikke bare et arbejde men er verden over blevet en sport for sig. Her er Jesper Johansen fra Fjerritslev ikke bare en mester - han er faktisk Danmarks bedste, bevidste han sidste søndag ved konkurrencen i Messecenter Herning. Færre flaskeskår Jesper Johansen læste egentlig erhvervsjura, men droppede ud og har nu været bartender i fem år. - Fordi jeg erkendte hvad jeg virkelig brænder for, siger han. Erkendelsen har ført ham til en stilling som cocktailmanager i Bar Rouge på det fornemme Hotel Skt Petri i København, hvor han i dag arbejder. Her går tiden med at mixe drinks og underholde kunderne, og når han har fri, ja, så bruger han gerne de frie timer i baren. De 20 fritimer ugentligt, han bruger på flairing-træning, gav da også bonus ved mesterskaberne. - Jeg tabte ikke nær så mange flasker som de andre, og mit show var hurtigere end deres, forklarer den 24 årige bartender. VM på vej Der skal selvsikkerhed, god musik, en glad og publikumsbevidst bartender og ikke mindst en lækker mikset cocktail til for at vinde guld i flairing, og det var discipliner, som Jesper Johansen alle mestrede til fulde ved årets mesterskaber. - Det var simpelthen en kanon oplevelse. Og så betyder det jo, at der måske er nogle sponsorer, der har fået øje på mig, så jeg kan lave sponsorjobs og komme med til flere konkurrencer. Den næste store chance får Jesper Johansen allerede i efteråret, hvor han skal til verdensmesterskaberne i Grækenland, og derudover holder han mulighederne åbne. Måske vil han starte virksomhed op selv eller arbejde sig op indenfor hotelbranchen. Muligvis vil han også vende tilbage til skolebænken på et tidspunkt for at læse management. Og så er der jo også udlandet, og man ved jo aldrig, som han siger. Men først handler det altså om flairing, så Jesper Johansen kan forberede det show, der skal hæve dansk cocktailkunst til verdensklasse.

Forsiden