Danmarksmester kompenseres efter fejldom

Forbund erkender nu, at Oliver Hartkopp fik tildelt et forkert antal point ved tredje afdeling af DM i Hvide Sande, hvilket kostede ham dyrt.

Oliver Hartkopp er stadig favorit til at genvinde DM i surf.Foto: Brian Engblad

Oliver Hartkopp er stadig favorit til at genvinde DM i surf.Foto: Brian Engblad

KLITMØLLER:Oliver Hartkopp kunne i forrige weekend have sikret sig titlen som danmarksmester i surf allerede inden sidste og afgørende runde ved DM, men den forsvarende mester skuffede og kom ikke videre til finalen ved runden i Hvide Sande.

Men det viser sig nu, at det var en fejl.

Oliver Hartkopp har nemlig fået medhold i en protest over forløbet ved ottende heat i Hvide Sande.

Ifølge Oliver Hartkopp var der afgivet forkert antal point, og det har Dansk Surf & Rafting Forbund nu givet ham ret i.

Forbundet har efter at have set heatet igennem på video konkluderet, at dommerne lavede en fejl og kom til at bytte om på trøjerne for Oliver Hartkopp og Leon Klütsch, hvilket betød, at Hartkopp fejlagtigt til tildelt Klütschs score. Det var afgørende for, at Oliver Hartkopp ikke fik en score, som var tilstrækkelig til at gå videre til semifinalen i Hvide Sande.

Stadig favorit

- Det er en yderst beklagelig situation, som Danish Surf Tour og DSRF’s bestyrelse tager meget alvorligt. Begge parter erkender, at der er følelser, prestige og økonomi på spil, og derfor er en sådan fejl yderst beklagelig. Det frivillige hold bag Danish Surf Tour, dommerne samt DSRF’s bestyrelse beklager hændelsen og sender samtidig en undskyldning til Oliver Hartkopp for situationen, skriver forbundet.

Oliver Hartkopp får en kompensation på 640 point svarende til den midterste værdi af de muligt opnåede point, som han kunne have fået, hvis han var gået videre. Det medfører, at hans position i den samlede stilling ikke er forringet.

Dermed fører Oliver Hartkopp stadig i kampen om DM-titlen.

- Konkurrencer skal helst afgøres på vandet og ikke ved skrivebordet. Nu ser jeg fremad og glæder mig til at yde mit absolut bedste og ikke mindst forsvare min DM-titel på hjemmebane i Klitmøller, siger Oliver Hartkopp.

Det er den 27. og 28. oktober, at DM afgøres ved det sidste stop på Danish Surf Tour.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.