Danny Abdalla idømt 12 års fængsel: Nu er han tiltalt i ny, grov sag

Den tidligere bandeleder er tiltalt for at have kidnappet, indespærret og misbrugt ung kvinde

Jesper Ramsing
Arkivfoto: Hans Ravn
Retssag 11. oktober 2018 15:08

VENDSYSSEL: Dagen efter 52-årig Danny Abdalla blev idømt 12 års fængsel ved Vestre Landsret for medvirken til blandt andet skyderier, voldtægter, mishandling, narkohandel og våbenbesiddelse, sad han igen i retten.

Denne gang blev han fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring, hvor anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi forsøgte at få ændret betingelserne for hans varetægtsfængsling i en helt anden sag.

Den tidligere bandeleder er nemlig tiltalt i en anden grov sag, der angiveligt har udspillet sig i henholdsvis Frederikshavn og Aalborg i august 2014.

Her blev en nu 23-årig kvinde første gang tvunget ind i en bil i Randers og kørt til en adresse i Frederikshavn, hvor hun blev holdt indspærret og udsat for seksuelle overgreb, truet og tvunget til at sniffe kokain, inden hun næste dag blev sat fri i Randers omegn.

Få dage senere blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, og denne gang kørt til en adresse i Aalborg, hvor hun også blev udsat for seksuelle overgreb. Denne gang lykkedes det dog kvinden at stikke af efter et døgn.

Offer blev opsøgt på arbejde

Den 52-årige er selvsagt ikke på fri fod, men anklagemyndigheden frygter alligevel, at han vil forsøge at påvirke den unge kvindes vidneudsagn i forbindelse med den kommende sag.

I oktober i år blev kvinden nemlig opsøgt på sit arbejde af flere mænd med relationer til den 52-årige.

Og da han ikke er underlagt brev- og besøgskontrol, blev han torsdag fremstillet med henblik på, at betingelserne for varetægtsfængslingen blev ændret, så han kunne underlægges den kontrol, forklarer anklager Thomas Klingenberg.

Det mente retten ikke, at der var grundlag for, og begrundede afgørelsen med, at sigtelserne mod den 52-årige var foregået tilbage i 2014, fortæller anklageren.

Den nye sag mod den 52-årige begynder ved Retten i Hjørring 12. november.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...