Danseklar sanger: Min kone overtalte mig

Sangeren Thomas Buttenschøn blev kraftigt opfordret til at takke ja til at deltage i Vild med dans af sin kone. Selv tøvede han en smule.

Ólafur Steinar Gestsson Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Ólafur Steinar Gestsson Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Mange kvinder drømmer om en mand, der kan give en elegant svingom på dansegulvet uden at træde hende over tæerne eller vælte ind i møblerne.

Det gør sangeren Thomas Buttenschøns kone sandsynligvis også. I hvert fald gjorde hun, hvad hun kunne for at få sin mand til at takke ja til at deltage i tv-programmet Vild med dans, da han fik tilbuddet.

- Hun havde en finger med i spillet. Hun punkede mig ret meget til at sige ja. Jeg nølede måske selv en lille smule, siger sangeren.

Betænkelighederne ved at deltage i programmet meldte sig nemlig i første omgang hos "Fantastiske mandag"-sangeren, der igennem hele sin karriere har arbejdet på at slå fast, at han - med egne ord - er musiker og sangskriver og ikke en pauseklovn.

Alligevel valgte han at gribe chancen denne gang, og det er han glad for i dag.

- Jeg har sagt nej til mange tv-programmer, hvor man bare skal ind og vise noget, man ikke kan finde ud af.

- Jeg synes, at det er anderledes med det her, fordi alle de mennesker, der er med, er ekstremt dygtige til det, de gør. De har alle noget at byde ind med, og det, synes jeg, er ekstremt vigtigt, siger Thomas Buttenschøn.

Hvis casterne for bare fem år siden havde spurgt den nu 31-årige sanger, om han ville stille op i danseprogrammet og gå på gulvet fredag efter fredag, ville han sandsynligvis have sagt nej.

Men noget har ændret sig for sangeren med de zambiske rødder, efter at han blev far til sønnerne Jens og Peter, der i dag er fem år og to år.

- Jeg er blevet mere rund og mild med årene. Jeg er ikke så fast i forhold til, hvad jeg synes er fedt at være med i og ikke være med i. Jeg er blevet mere åben over for at se andet end min musik. Det er sket, efter at jeg har fået børn, siger han.

Thomas Buttenschøn kan allerede mærke, at der er sket fremskridt i løbet af de første træninger med partneren Mie Moltke.

- Jeg kan i hvert fald huske trinnene til en hel dans, så nu skal jeg bare lige lære at danse det. Det sværeste er at få min hjerne til at fungere sammen med mine ben, siger han og slår et stort grin op.

Men sangeren har alligevel lært så meget i træningslokalet allerede, at han selv forsøger at lære fra sig derhjemme.

- Om aftenen, når børnene sover, har jeg været nede i gården og danset lidt med min kone. Jeg har prøvet at lære hende nogle moves, fortæller Thomas Buttenschøn.

"Smukkere end smuk"-sangeren og partneren Mie Moltke toner frem på skærmen for første gang fredag den 9. september, hvor Vild med dans har premiere.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.