EMNER

Dansen gik - men der skal tænkes nyt ...

Dans i alle de forskellige former er en sjov og populær måde at få rørt sig på, men næste års arrangement skulle gerne skabe større interesse.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sjovt er det at danse, men alligevel er der ikke så mange flere thyboer, der er blevet så "vild med dans", at de har meldt sig til danseforeningerne. Derfor vil kommunens sundhedsafdeling og danseforeningerne i 2011 tænke nyt for at skabe større interesse for dans, siger sundhedsmedarbejder Bodil Gyldenkerne. Foto: Peter Mørk

Torsdag aften var der "Dansens Dag" i Thyhallen i Thisted. Det var tredje gang, at Thisted Kommune var med i den verdensomspændende fejring 29. april af kunstarten dans i alle dens mange forskellige varianter, og det handler naturligvis om, siger sundhedsmedarbejder Bodil Gyldenkerne fra kommunen, at dans er en sjov og populær måde at få rørt sig på: - Dans er sjovt, og det er populært, siger Bodil Gyldenkerne. Men ikke så mange flere thyboer er blevet så "vilde med dans", at de har meldt sig til de forskellige danseforeninger, indrømmer hun, og derfor overvejer sundhedsafdelingen i samarbejde med foreningerne, om ikke der skal nytænkes til arrangementet næste år. For at man er med på "Dansens Dag 2011", er Bodil Gyldenkerne sådan set ikke i tvivl om. Udover fællesdansen, hvor alle havde mulighed for at være med, bød torsdag aften på en lang række præsentationsdanse fra de medvirkende foreninger. To timers danseoplevelser af enhver slags. Udover Thisted Kommune medvirkede i år ved "Dansens Dag" i Thisted følgende: Danseskolen Thy-Mors, Thyboernes Aftenskole, Club Thy - Black Boots Linedance, Club Thy - Country pardans, Hip Hop og Streetdance (Thy Vægttræningsforening), Kom og Dans, Thy Mavedanserforening, Thy Senior Dans og Thydansere. Dansens Dag fejres hvert år 29. april over hele verden - i Danmark siden 1982.