Dansk ambassade forbliver i Tel Aviv

Danmarks ambassade i Israel bliver ikke flyttet til Jerusalem, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Kronprinsen åbner konferencen The Sustainable Development Goals in the Arctic – Local and Global Perspectives Foto: /ritzau/Jens Dresling (arkiv)
7. december 2017 09:19

Danmark kommer ikke til at følge USA og flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Den danske ambassade i Israel forbliver i Tel Aviv.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

- Jerusalems status er et af de mest ømfindtlige emner i en fredsaftale. Derfor mener den danske regering, at Jerusalems status bør være en delt hovedstad for to stater, medmindre de to parter aftaler noget andet. Det var vores holdning før, og det er det stadig, siger han i en skriftlig kommentar.

- Regeringen har derfor heller ingen planer om at flytte den danske ambassade.

Ud over udmeldingen om at flytte USA's ambassade til Jerusalem, anerkendte Donald Trump også Jerusalem som Israels hovedstad.

Men heller ikke her vil Anders Samuelsen støtte op om beslutningen fra Trump. Han mener, at Jerusalem bør fungere som en hovedstad delt mellem Israel og Palæstina.

Konflikten omkring Jerusalem bunder blandt andet i, at palæstinenserne gør krav på den østlige del af byen. Dermed bliver Trump's udmelding af flere opfattet som, at USA definitivt vælger Israels side.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, udtalte onsdag, at DF støtter op om at anerkende Jerusalem som hovedstad og flytte den danske ambassade dertil.

- Jeg mener, at vi i Danmark også skal flytte vores ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil klæde den danske regering at følge trop med USA, sagde Søren Espersen til DR.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...