Udland

Dansk ambassadør: Egyptere venter lynhurtige reformer

Egypterne skal ikke vente længe på politiske ændringer. Ny regeringen ventes at sætte skub i økonomien.

Dansk ambassadør: Egyptere venter lynhurtige reformer

Egyptens økonomi har under den afsatte præsident, Mohamed Mursi, været skrantende, og det vil den kommende teknokratregering med det samme forsøge at lave om på.

For selvom den nye regering, der endnu ikke er på plads, blot har udsigt til at skulle lede det nordafrikanske land i seks måneder, inden egypterne igen skal til valg, har den nye præsident og premierminister indikeret, at de har tænkt sig at handle.

Det mener den danske ambassadør i Kairo, Pernille Dahler Kardel.

- Det ville undre mig meget, om der ikke kommer meget vægt på økonomiske reformer. Det er de signaler, man sender til os, og den forventning man har, når man sidder her i Kairo, siger Pernille Dahler Kardel.

- Den reformpakke, der skal på plads, for at lånet fra IMF (Den Internationale Valutafond) kan komme, og som kan udløse en masse forskellige typer penge til Egypten, er der stor tro på kommer på plads, siger hun.

Ambassadøren forklarer, at de ventede reformer kan betyde midlertidige forringelser af de nuværende forhold i det kriseramte land.

- Der er nogle rigtig svære beslutninger, der skal tages, for der bliver udbetalt en masse subsidier fra statskassen, og de skal jo væk. Derfor kan det godt være, at det bliver økonomisk sværere for befolkningen i en periode, før det bliver bedre.

- Selvfølgelig er der grænser for, hvor langt man kan komme, før man har en ny regering på plads, men man kan komme et stykke vej med nogle relativt hurtige beslutninger, siger hun.

Pernille Dahler Kardel er sikker på, at mange af de folk, der støtter kuppet mod Mursi, er utilfredse med den afsatte præsidents evner til at skabe økonomisk vækst snarere end religionens store rolle i politikken.

- Der er mange, der betragter deres levestandard som være nedadgående i tiden efter 2011. Det er det, mange folk har været utilfredse med.

- Nogle gange får man det til at fremstå som om, at det er de sekulære kræfter mod islam. Så simpelt er det ikke, siger ambassadøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.