Dansk back klar til NHL-revanche: Jeg er blevet voksen

Philip Larsen fundet spilleglæden igen efter et par år med modgang. Nu jagter han NHL-succes i andet forsøg.

Ritzau
Philip Larsen Foto: Scanpix/Jan Korsgaard
1. september 2016 06:30

Efter to års fravær er Philip Larsen tilbage på det danske ishockeylandshold, der i de kommende dage spiller om OL-billetter i Hviderusland.

Og backen med de store offensive kvaliteter er mødt op i landsholdslejren i en mere hærdet udgave, efter at han fik hævnet et par års nedtur med en forrygende sæson i finske Jokerit.

- Jeg er vokset som menneske og blevet lidt mere moden, siger Philip Larsen, der i 2014 midlertidigt måtte vende NHL-drømmen ryggen efter en skidt oplevelse hos Edmonton Oilers.

- Jeg havde et hårdt sidste år i NHL både mentalt og fysisk. Klubben og jeg kunne ikke så godt sammen.

- Jeg skulle tage et skridt tilbage, finde mig selv og bygge op derfra. Nu har jeg lært at håndtere modgang bedre, end da jeg var 20 år, forklarer han.

Efter en mellemstation i den russiske klub Yugra fik genopbygningen fart i Jokerit, hvor han i sidste sæson leverede hele 40 point i 56 kampe.

Siden blev han belønnet for succesen med en ny NHL-chance, denne gang hos Vancouver Canucks, hvor han forsøger at spille sig ind på holdet til den kommende sæson.

Den nu 26-årige back føler sig langt bedre rustet nu, end da han som helt ung jagtede drømmen om den store nordamerikanske karriere.

- Før var jeg en af de yngste, skulle bevise mig selv og gøre alting lige efter bogen. Jeg er lidt mere afslappet nu. Jeg ved, hvad jeg skal levere, og i klubben ved de, hvad de vil have ud af mig, og det gør tingene lidt lettere, siger han.

- Tiden i Edmonton ville have været en trist måde at afslutte min tid i NHL på. Det har været godt at finde sig selv igen, og nu vil jeg rigtig gerne give det en ny chance, lyder det fra Philip Larsen.

Inden han genoptager NHL-karrieren, skal Larsen dog lige have overstået OL-kvalifikationen med landsholdet. Danmark spiller første kamp mod Hviderusland torsdag klokken 18.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...