Dansk band samles efter pause på Tinderbox til sommer

Tinderbox har annonceret flere navne til festivalen næste sommer. Blandt dem er danske Spleen United.

Spleen United (foto), Parov Stelar og AJ Tracey spiller på den fynske festival Tinderbox i 2020.

Spleen United (foto), Parov Stelar og AJ Tracey spiller på den fynske festival Tinderbox i 2020.

ODENSE:Siden 2013 har det danske elektroband Spleen United været på pause "på ubestemt tid", men til sommer giver gruppen atter koncert.

Det sker på den fynske festival Tinderbox, der netop har offentliggjort en række musiknavne, der spiller i scenen i Tusindårsskoven i Odense.

Spleen United vil blive samlet i sit oprindelige lineup fra gennembrudspladen "Godspeed Into the Mainstream" fra 2005, der bød på hits som "Heroin Unltd" og "In Peak Fitness Condition".

I 2012 sikrede "School of Euphoria" bandet en Danish Music Award for "Årets Danske Rockudgivelse" samt Gaffa-prisen for "Årets Danske Elektroniske Udgivelse".

I 2013 gik bandet på pause, og i 2016 meddelte de, at gruppen med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch var opløst.

Men i juli gav Spleen United deres første koncert efter flere års pause på Roskilde Festival. Til juni giver de således deres anden koncert efter gendannelsen.

Desuden optræder blandt andre DJ og elektrojazz pioner Parov Stelar, grime-talentet AJ Tracey, amerikanske Banks og danske Jung og Clara.

- Foruden et længe ventet gensyn med Spleen United, ser vi frem til at introducere AJ Tracey for publikum.

- Tracey er endnu ikke bredt kendt hos det danske publikum, men prognoserne siger, at det har ændret sig en hel del, når vi åbner dørene til Tinderbox 2020, siger festivalchef hos Tinderbox, Brian Nielsen.

Tinderbox har tidligere offentliggjort navne som den amerikanske rapper Post Malone, den svenske popstjerne Zara Larsson og danske Lukas Graham.

Festivalen finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25. til den 27. juni 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.