Dansk bil færdig ved Le Mans - Tom K. toer

Den danske Aston Martin-bil er færdig ved dette års Le Mans. Tom Kristensen er avanceret til andenplads.

Dansk bil færdig ved Le Mans - Tom K. toer

Det eneste rent danske projekt ved årets Le Mans har fået en tidlig afslutning på grund af tekniske problemer med bilen.

Den danske Aston Martin, der deltog i GTE Am-klassen med Christoffer Nygaard, Allan Simonsen og Kristian Poulsen måtte opgive drømmen kort efter klokken 22 lørdag aften.

Trioen kom ellers flot fra start og lå i front, men så satte mekanikken ud og efter hårdt arbejde i garagen måtte de tre danskere sande, at det var slut.

Som en opmuntring kører det bedre og bedre for Tom Kristensen, som var ramt af et problem med sine bremser tidligt i løbet, hvilket kostede ham nogle placeringer.

Men den ottedobbelte Le Mans-vinder kæmpede sig stille og roligt tilbage, og Rinaldo Capello og Allan McNish fortsatte danskerens solide arbejde, og en time før midnat lå Tom Kristensen på andenpladsen.

Den førende bil bliver kørt af kollegerne fra Audi 1, som også vandt løbet sidste år.

Audi-konkurrenten Toyota, som er ny på Le Mans og afløser for Peugeot, har været hårdt ramt i deres første udgave af løbet.

Den ene af Toyotas biler, bil nummer otte, var involveret i et meget dramatisk ulykke omkring klokken 20 lørdag, hvor bilen fløj adskillige meter gennem luften og ramte et dæk-hegn.

Det var briten Anthony Davidson, som kørte Toyota-bilen, der blevet fanget af en Ferrari-bil fra en langsommere bilklasse. Begge biler blev totalsmadrede.

Anthony Davidson blev kørt væk i en ambulance. Men briten kan tale og gå, forklarer Toyotas lejr.

/ritzau/