Udland

Dansk bistand skal bremse migranter fra Afrika

Regeringen vil forbedre forholdene i de lande, hvor migranter kommer fra, så de ikke søger mod Europa.

Danske bistandskroner skal i stigende grad fokuseres på at bremse strømmen af migranter, der søger til Europa fra Afrika.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) som del af et større interview i Berlingske.

Udenrigsministeren, der har lagt op til en besparelse på 2,6 milliarder kroner på den samlede danske udviklingsbistand, vil blandt andet hente pengene fra det bidrag, Danmark i dag sender til Asien.

- Presset fra flygtninge og migranter er simpelthen en kæmpe udfordring, som vi er nødt til at reagere på, og derfor skal det være et hovedfokus for Danmarks udviklingsbistand, at den bruges til at forbedre forholdene i nogle af de lande, som folk bryder op fra.

- Vi vil prioritere bistandsrammen for at kunne forebygge årsagerne til migration, siger Kristian Jensen til Berlingske.

Ifølge avisen skal lande som Mali, Burkina Faso og andre lande i Sahel-området, på Afrikas Horn og i Nordafrika nyde godt af ekstra dansk hjælp.

Samtidig peger Kristian Jensen på, at der er behov for en samlet EU-indsats på migrationsområdet.

Han vil derfor foreslå at oprette en trust fund i EU. Den skal bidrage til at skabe økonomisk vækst og beskæftigelse samt at sikre fødevaresikkerhed og miljøbeskyttelse i de lande, hvor folk flygter eller rejser fra.

Generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl roser regeringen for at prioritere det, der er blevet betegnet som en migrantkrise. Men han mener, at Kristian Jensen kommer på en svær opgave, når der samtidig skal skæres milliarder af bistandsbudgettet, skriver Berlingske.

Hvor Venstre-regeringen præcist vil hente de 2,6 milliarder kroner, der skal skæres i ulandsbistanden, vil først blive udspecificeret i forbindelse med fremlæggelsen af et nyt finanslovforslag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.