Dansk bueskytte sigter efter World Cup-guld i Odense

World Cup-finalen i Odense er opdelt, så det lørdag gælder compounddisciplinen, mens recurve er i fokus søndag.

Kongens Have i Odense danner i weekenden ramme om World Cup-finalen i bueskydning.

Syv danskere stiller til start. En af dem er den 31-årige compoundskytte Martin Damsbo, som har forberedt sig minutiøst og går efter guldet.

Martin Damsbo, der skød sine første pile i 1994 i Broby tæt på Odense, vandt World Cup-finalen i compound i Paris i 2013.

- Det kan lade sig gøre igen. Det er det, jeg sigter efter. Forhåbningen er som minimum at komme på podiet, siger Martin Damsbo i en pressemeddelelse.

I første runde, som svarer til kvartfinalen, venter topseedede Mike Schloesser fra Holland. Kun otte deltagere er med i World Cup-finalen.

- Jeg slog ham sidste gang, da der var tale om en bronzekamp i årets anden World Cup-afdeling i Colombia. Jeg skal ramme dagen og have heldet, men det gælder for os alle sammen.

- Vi er otte, der stiller til start, og vi er otte, som samlet kan vinde. Glidende tacklinger på modstanderne virker ikke i bueskydning, det er fuldstændig op til en selv at levere varen. Der er 15 pile at gøre godt med, siger Martin Damsbo.

I træningsoptakten har Martin Damsbo sparret med vennen Stephan Hansen, der er regerende verdensmester, men ikke kvalificeret til World Cup-finalen i individuelt regi.

- Jeg har udelukkende arbejdet, trænet og sovet i den seneste periode. Jeg føler mig fint forberedt, og jeg glæder mig naturligvis til at konkurrere på hjemmebane. Om netop hjemmebane er en fordel, det er et godt spørgsmål.

- Der kan opstå flere forstyrrende elementer. Fokus og koncentration er nøgleordene for det, der skal ske lørdag, siger Martin Damsbo.

World Cup-finalen i bueskydning arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.

- Vi glæder os. Der er tale om en masse ihærdig forberedelse til en stor event, som snart kulminerer. Vi er alle enige om, at det er sjovt at skabe opmærksomhed omkring bueskydning.

- At afvikle en World Cup-finale giver for alvor mening, når det samtidig lykkes at øge bevidstheden om bueskydning og tiltrække nye medlemmer i klubberne landet over, siger Rolf Lind, formand i Bueskydning Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.