Dansk cykelhold får wild card til forårsklassiker

Pro Continental-holdet Team Cult Energy har mandag fået adgang til klassikeren Amstel Gold Race.

Cykelklassikeren Amstel Gold Race kan få markant dansk aftryk, når løbet 19. april afvikles for 50. gang.

Løbsledelsen har mandag offentliggjort navnene på fem hold, der har fået wild card til løbet, og deriblandt finder man det danske mandskab Team Cult Energy, der i denne sæson for første gang har Pro Continental-status.

Team Cult Energy har før denne sæson oprustet med solide navne som Linus Gerdemann og Fabian Wegmann til at supplere stammen af danske ryttere.

Wegmann er ekspert i Ardenner-klassikerne og har Amstel Gold Race og Lige-Bastogne-Liege som nogle af sæsonens store pejlemærker.

Ud over det danske hold er der blevet uddelt fribilletter til MTN-Qhubeka (Sydafrika), CCC Sprandi Polkowice (Polen), Bardiani-CSF (Italien) og Nippo-Vini Fantini (Italien).

Nyheden om adgang til et af højdepunkterne i forårets løbskalender kommer dagen efter sæsonens hidtidige lavpunkt for det danske mandskab.

Søndag måtte Team Cult Energy trække sig fra det franske løb Tour de Haut Var, da tyve var stukket af med rytternes udstyr efter et indbrud i holdets lastbil.

Ifølge sportsdirektør Michael Skelde er det overvejende sandsynligt, at tyveriet også kommer til at koste et afbud til den kommende weekends løb, Omloop Het Nieuwsblad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.