Dansk cykelhold opruster og rykker op

Cykelholdet Cult rykker op på cykelsportens næstbedste niveau og får chance for wild card til de største løb

Magnus Cort har kørt masser af sejre hjem til Team Cult Energy-Vital Water i den nuværende sæson. Foto: Scanpix
Cykelsport 1. september 2014 14:16

DANMARK: Dansk cykelsport har igen et cykelhold på højt niveau.

Det Horsens-baserede Cult Energy-mandskab rykker et niveau op og bliver såkaldt pro-kontinentalhold fra næste sæson. Det svarer til niveauet lige under World Tour.

Det oplyser ejerne bag holdet Christa og Michael Skelde, og hovedsponsoren, læskedrik-virksomheden Cult Energy, på et pressemøde mandag eftermiddag.

- Følelsesmæssigt er det utroligt, at vi nu har nået vores mål, siger Christa Skelde ifølge feltet.dk.

Styrkes af internationale kræfter

Skelde oplyser, at holdet vil styrke sig med internationale profiler, men stadig tænke mest dansk.

- Vi vil fortsat have en del danske ryttere og fremme dansk cykelsport med fokus på talentudvikling, siger hun videre.

Cult Energy sender efter denne sæson stortalentet Magnus Cort til storholdet Orica-Greenedge, og for halvandet år siden røg danmarksmesteren Sebastian Lander også videre til et andet storhold BMC.

Kan deltage i store løb

Den nye status som pro-kontinentalhold vil give det danske cykelhold mulighed for at komme med i de allerstørste cykelløb ved hjælp af wild card.

Hold som det schweiziske IAM Cycling og Bretagne-Seche var således med i årets Tour de France, mens andre er inviteret med i det nuværende Vuelta a Espana og i forårets Giro d’Italia.

Ifølge Cult-direktør Lars Klausen er det dog i første omgang primært løb som Paris-Nice og Schweiz Rundt, der virker som de mest realistiske mål.

Ny sponsor senere på ugen

Det danske cykelhold, som i fremtiden hedder Cult Energy Pro Cycling vil offentliggøre navnet på en ny sponsor senere på ugen, men først og fremmest er det læskedrikvirksomheden Cult, der har spyttet flere penge i kassen.

- Det handler om kommercielle og strategiske hensyn. Tidligere resultater har givet os troen på, at kendskabet til Cult vil blive større udenfor landets grænser, siger Cults direktør Lars Klausen.

Det danske cykelhold er lige nu nummer ni på Europa-ranglisten - foran flere hold med højere status end den, holdet hører til i den nuværende sæson.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...